Alle i god behold etter svensk gruvebrann

Stockholm (NTB-TT): Alle de 22 menneskene som søndag ble fanget i ei gruve som begynte å brenne i Nord-Sverige, ble reddet ut i god behold.

25.08.13 20:16

Tre personer ble meldt savnet da redningsmannskapene ikke fikk kontakt med dem, men da brannen var slukket og redningsmannskapene hadde fått kontroll over situasjonen, viste det seg at alle var i god behold.

Gruva ligger i Lycksele kommune i Nord-Sverige. Brannen antas å ha oppstått på cirka 1.000 meters dyp, og ifølge politiet tror man det er en kompressor som tok fyr.

I alt 20 gruvearbeidere ble innesperret i gruva. Av disse kom 19 seg inn i redningskamre, mens den siste ble meldt savnet. Det viste seg til slutt at denne personen hadde klart seg ved å legge seg ned på bakken og forsyne seg selv med oksygen.

- Han visste hva han skulle gjøre. Ifølge de opplysningene jeg har fått, kom han gående for egen maskin, sier kommunikasjonssjef Mats Pettersson i Boliden, selskapet som driver gruva.

Selskapet sendte røykdykkere ned i gruva, men mistet kontakten med to av dem. Også disse ble til slutt funnet i redningskamre. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.