Gå til sidens hovedinnhold

– Alle kan fullføre NYC Marathon

Det mener Åse Marit Harviken fra Ellingsrud, som nylig løp verdens største maraton, og samlet inn penger til Aktiv mot kreft.

ELLINGSRUD/NEW YORK: Åse Marit Harviken, som er bosatt på Ellingsrud, vant deltakelse i New York City Marathon(NYCM) på arbeidsplassen Nycomed, gjennom organisasjonen Aktiv mot kreft. Hun fullførte løpet og kan se tilbake på en opplevelse av de sjeldne, og inntekter til en god sak.

– Det var en kjempeopplevelse som virkelig kan anbefales. Med de rette forberedelsene er dette noe de aller fleste kan klare, sier Harviken fornøyd.

Les også: Vant et New York City Maraton

Hyllet Grete Waitz

Kostnadene fra turen går til Aktiv mot kreft, organisasjonen som ble stiftet av den avdøde løpedronningen og ni ganger vinner av NYCM, Grete Waitz.

Waitz ble også bønnhørig hyllet under løpet.

– Grete Waitz er jo et forbilde og en inspirasjon for så mange. Det var bilder av henne flere steder i byen, alle newyorkere vet hvem hun var, og årets løp var dedikert til henne. Det er utrolig meningsfylt å løpe for en så god sak, sier Harviken.

Fantastisk stemning

Harviken mener at det å jogge gjennom New Yorks gater definitivt er lettere enn å jogge i Østmarka.

– Der er det for mange bakker der, sier hun spøkefullt. Men legger til at Østmarka er et fantastisk område for oppladning og trening.

– I New York må folk ut kl. 06 om morgenen om de skal jogge, ellers er det for mye folk ogtrafikk. I Oslo kan vi snøre på oss skoene når som helst, sier hun.

Ifølge henne var det fantastisk å delta i løpet.

– Det var en fest fra start til mål og fantastisk stemning hele veien. Jeg kom meg velberget gjennom alle New Yorks fem bydeler og til Central Park og tror jeg var et stort smil hele veien, sier Harviken.