Gå til sidens hovedinnhold

Alle kan hjelpe

Akhtar Chaudhry (SV) ønsker tettere bånd mellom Norge og Pakistan. Nå jobber han for samarbeid mellom universitetene og fagforbundene.

FURUSET: En ferietur til Pakistan ble en mektig opplevelse for stortingsrepresentanten fra Furuset. Landet befinner seg i en dyp politisk krise som påvirker hele samfunnet.

Det var hjerteskjærende å se køer av folk som ventet på å kjøpe mel. Egentlig skulle de ha vært på jobb og tjent til livets opphold. Dagens situasjon i Pakistan går verst ut over de svakeste i samfunnet, sier Chaudhry.

Vil ha samarbeid

Chadhry har over lengre tid jobbet for å bedre samarbeidet mellom Norge og Pakistan på flere hold. Dette arbeidet ble intensivert etter at han kom tilbake.

Vi må alle prøve å hjelpe det landet, uansett om man er norsk eller norsk-pakistansk. Situasjonen i Pakistan angår faktisk hele verdens politiske bilde, sier han.

Derfor ønsker han et bredt samarbeid mellom blant annet utdanningsinstitusjoner.

Det er mange måter å yte hjelp på. Mitt ønske er et tett samarbeid mellom de norske og pakistanske universitetene i form av for eksempel seminarer eller utveksling av studenter. Dette ville bidratt til økt bevisstgjøring av den unge generasjonen om de politiske prosessene, sier Chaudhry.

Selv vil han bidra til endringer via sin innflytelse som stortingsrepresentant.

Jeg kommer til å gjøre det jeg kan for å opprette venneforeninger mellom universitetene og fagforeningene, sier Chaudhry.

Drahjelp

En dyster politisk situasjon i Pakistan oppsto i perioden rundt det planlagte valget i januar. Valget ble utsatt til februar etter drapet på opposisjonsleder Benazir Butto.

Jeg har vært gjennom den norske valgkampen tidligere i høst, men dette var noe helt annet.

I motsetning til Norge der man stemmer på de politiske partienes program, er det ofte personer som er viktigst i Pakistan.

Dette er en praksis som må opphøre for at landet skal fungere normalt. Det er merkbart at Pakistan trenger drahjelp, mener SV-politikeren.

Ikke nok å si

Chaudhry sier at det pakistanske miljøet i Norge bør gjøre det de kan for å bedre forholdene i det gamle hjemlandet.

Det er ikke nok å si at man er glad i landet. Vi bør også gjøre noe, mener han.

Akhtar Chaudhry ser et stort potensial hos norsk-pakistanere.

Det er mange nok som er ressurssterke og som kan hjelpe, sier han.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer