RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle liker Erna

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Høyre-leder Erna Solberg får best score av samtlige partiledere på en ny meningsmåling.

I en landsomfattende meningsmåling Respons Analyse har utført for Aftenposten er Høyre-leder Erna Solberg i en klasse for seg. Hun får karakteren 4,4 og stiller dermed samtlige partiledere i skyggen, inkludert statsminister Jens Stoltenberg fra Ap og konkurrenten på høyresiden, Fremskrittspartiets Siv Jensen.

Ifølge Aftenposten.no er karakteren den beste noen har oppnådd i målingen som har pågått siden årtusenskiftet. Erna Solberg får som den eneste av partilederne høy score - karakteren 4 eller bedre - fra gjennomsnittsvelgeren i samtlige partier.

På målingen får Ap-leder og statsminister Jens Stoltenberg karakteren 3,8 og er den som er nærmest Erna Solberg i popularitet.

Jens er nest best
Etter Stoltenberg er det Siv Jensen og KrF-leder Knut Arild Hareide som får best uttelling i målingen, begge med karakteren 3,5. SV-leder og kunnskapsminister Kristin Halvorsen får karakteren 3,4, Venstre-leder Trine Skei Grande får 3,2, Sp-leder og samferdselsminister Liv Signe Navarsete må nøye seg med karakteren 3,0.

- Går bra for partiet
Erna Solberg selv sier seg godt fornøyd med målingen.

- Det avspeiler at det går bra for partiet, og da går det bedre for partilederen også. Det henger også sammen med at vi har gode politiske svar på skole, helse og bedre veier, sier hun til Aftenposten.

Hun mener også at hennes egen evne til å formidle budskapet er blitt bedre. Hun sier hun ikke lenger får tilbakemeldinger på at hun prater for fort og for langt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere