Gå til sidens hovedinnhold

Alle løslatt i svindelsaken på Gran Canaria

Dommeren kritiserer politiets etterforskning av svindelsaken på Gran Canaria. Hele saken kan bli henlagt.

De 76 svindelsiktede personene på Gran Canaria er alle løslatt fra varetekt. Dommeren har også droppet anklagene mot dem, men bedt politiet på Gran Canaria om å fortsette etterforskningen av det som skal være en storstilt svindeloperasjon.

Flere nordmenn som skal ha vært involvert i den angivelige svindelen.

Nettavisen skrev tidligere denne uken om flere tusen personer som har blitt svindlet for store beløp på Gran Canaria.

Etterforskningen fortsetter
To av dem fortalte Nettavisen hvordan norske selgere hadde lurt dem til å kjøpe medlemskap i en ferieklubb.

Nå viser det seg at politiets håndtering av etterforskningen kan føre til henleggelse. Dommer Julio Wood Rodriguez i Las Palmas kritiserte torsdag det han beskrev som en «svak etterforskning» og «mangel på klare bevis», og konstaterte at flere av razziaene ble gjennomført uten rettslig godkjennelse.

I tillegg mente dommeren at bevisene er for tynne og at sakene skulle ha blitt etterforsket mer før politiet gikk til arrestasjoner, skriver Canariajournalen som siterer de spanske mediene Canariasahora.com og Laprovincia.es.

Dommeren konstaterte likevel at politiet må fortsette etterforskningen selv om alle de siktede er løslatt.

- Som å eie godtebutikk og si du er tannlege
Da politiet gikk til aksjon denne uken hadde Mindtimeshare lagt ut en omfattende artikkel som beskrev den angivelige svindelen i detalj. Du kan lese artikkelen her. Dommer Rodriguez kritiserte politiet for å ha gått til aksjon etter å ha mottatt en klage på angivelig svindel fra Alberto Garcia i Mindtimeshare

Forsvarer Miguel Rodriguez mener at denne saken ikke er mye annet enn profesjonell konkurranse i timeshare- og reiseklubbmarkedet på Gran Canaria, skriver The Canary News. og at Garcia ikke representerer noen nøytral organisasjon som kontrollerer markedet på Gran Canaria, men tvertimot har tett kontakt med konkurrentene.

- Det er som å eie en godtebutikk mens du forteller folk at du bare er en tannlege, konstaterte forsvarer Rodriguez.

Reklame

Kun i dag: 30 prosent på alt hos Christiania Glasmagsin

Kommentarer til denne saken