RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle mobiler får samme kabel

Sist oppdatert:
Mobilbransjen har nå blitt enig om å samarbeide for å lage én kabel som kan kobles til alle mobiler.

Bransjeorganisasjonen OMTP (Open Mobile Terminal Platform) har etter lange samtaler kommet opp med et forslag som skal føre til en enkelt, universell USB-tilkobling for alle mobiler. Tilkoblingen vil være basert på Mikro-USB og vil både lade mobilen og koble den til PC-en.

Les også:
- Mot slutten på minnekortkaos
- Bedre Bluetooth med EPO
- Slutt på ladehelv...

Dette vil ikke minst føre til at det blir langt enklere å låne kabler av andre enn tidligere. Da vil jo de fleste mobiler benytte identiske kabler, i stedet for slik situasjonen er i dag, der stort sett alle produsentene benytter forskjellige kabler.

Bra for miljøet
En av mobilprodusentene som har hatt en viktig rolle i arbeidet for en felles kabelstandard er Nokia. I tillegg til fordelen dette samarbeid har for brukeropplevelsen, fremhever selskapet blant annet fordelene dette vil ha for miljøet.

- Ved å redusere antallet kabler som trengs for mobil datatilkobling kan vi forbedre brukeropplevelsene i våre egne terminaler, samtidig som vi minsker byrden på miljøet, sier direktør for portfolieplanlegging Markku Verkama hos Nokia.

OMTP består av ni fullverdige medlemmer (operatørene AT&T, Hutchinson 3, Orange, SK Telecom, Telecom Italia, Telefonica, Telenor, T-Mobile og Vodafone), samt fire sponsorer (AOL, Ericsson, Nokia og Sandisk). I tillegg er det flere bedrifter fra andre deler av industrien som deltar i konsortiet.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere