RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle norske aksjefond falt i februar

Sist oppdatert:
Februar var en ny elendig måned for norske aksjefond. Ingen klarte pluss
I snitt falt norske aksjefond med rundt 7 prosent i februar. Referanseindeksen som de fleste norske aksjefondene bruker, Oslo Børs fondsindeks, falt med nær 8 prosent.

Det var ingen fond med fokus på det norske aksjemarkedet som klarte pluss i februar, til tross for en liten opphentning på slutten av forrige uke.

Ifølge en oversikt fra Oslo Børs var fondet Nordea SMB nærmest. Dette fondet falt med 1,0 prosent. Andre fond som falt relativt lite var Nordea SMB II, Pareto Aksje Norge og Banco Norge.

Bunnen av listen domineres av Storebrand-fond, men bildet her forstyrres av at Storebrand rapporterer sine tall ett døgn senere enn de andre. Tallene fra Oslo Børs omfatter derfor ikke fredag for Storbrand-fondene - og fredag var en meget god børsdag.

Den dårlige februar-måneden følger etter en januarmåned som også var laber. I januar falt fondsindeksen med 4,1 prosent, og det var da tre fond som klarte å holde seg over nullstreken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere