Gå til sidens hovedinnhold

Alle nye jobber går til innvandrere - LO bekymret

Oslo (NTB): LO er bekymret for at nye innvandrergrupper presser de svakeste ut av det norske arbeidsmarkedet. Så godt som alle nye jobber som ble skapt her i landet i fjor gikk til innvandrere, ifølge ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

- Vi ble litt overrasket over å se at så å si hele sysselsettingsveksten i 2012 var knyttet til innvandring, sier LO-økonom Liv Sannes til Dagens Næringsliv

I løpet av 2012 økte sysselsettingen i Norge med nesten 38.000 personer. Av dette gikk nesten 27.000 jobber til innvandrere bosatt i Norge. Resten gikk til utlendinger på korttidsopphold.

- Når det er stor tilgang på utenlandsk arbeidskraft, kan det bli vanskeligere for utsatte grupper på arbeidsmarkedet å få innpass. Det kan være etablerte innvandrergrupper, folk med helseproblemer eller ungdom. Dette er det viktig å ta hensyn til i inkluderingspolitikken, sier LO-økonom Sannes til avisen.

Den årlige nettoinnvandringen til Norge utgjør nå 1 prosent av befolkningen, noe som plasserer Norge på innvandringstoppen i Europa.

Seniorforsker og arbeidslivsekspert Knut Røed ved Frischsenteret er enig med Sannes i at den sterke tilstrømningen av arbeidskraft til en viss grad fører til at de svakeste gruppene på arbeidsmarkedet stenges ute. (©NTB)

Reklame

Husker du disse to idiotene?