RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Forsvaret/Nordlys)

Alle omkomne i Hercules-ulykken identifisert

Sist oppdatert:
Svensk politi bekrefter at alle de norske offiserene, som omkom i flyulykken i Kebnekaise, er identifisert.

- Målet var at alle de pårørende skulle få sine familiemedlemmer hjem, og nå er vi klare til å avslutte vårt arbeide på åstedet Kebnekaise, sier Urban Johansson ved svensk politi i en pressemelding, skriver Aftonbladet.

To av nordmennene ble identifisert i forrige uke, mens de tre andre ble identifisert tirsdag.

De omkomne etter flyulykken er Truls Audun Ørpen (46), Bjørn Yngvar Haug (40), Siw Robertsen (45), Ståle Garberg (42) og Steinar Utne (35).

- En viktig oppgave
Alle de pårørende ble varslet tirsdag ettermiddag.

- Svenske myndigheter bekreftet at fem medlemmer av flyet var identifisert. Dette fikk vi melding om i går cirka klokken 13. Innen klokken 15.20 var alle pårørende og sentrale offiserer i Luftforsvaret varslet, sier informasjonssjef ved Forsvarets operative hovedkvarter, major Ivar Moen, til Nettavisen.

- Det er ikke tvil om at det å identifisere disse fem har vært en viktig oppgave, parallelt med å finne flest deler av flykroppen. Det har vært hovedoppgaven å få de fem identifisert, sier Moen.

- Kan ha falt ned i bresprekk
Samtidig pågår et intenst arbeid med å finne flyets såkalte svarte bokser, som kan gi en forklaring på hvorfor Hercules-flyet krasjet inn i fjelveggen.

- Vi jobbet under hele påsken, men vi fant ikke disse svarte boksene. Vi har funnet mye skrot. I går så var det så dårlig vær at vi ikke kunne jobbe. Men i dag håper vi at vi kan fortsette arbeidet på isbreen nedenfor der flyet krasjet, sier granskningsleder ved Den svenske havarikommisjonen, Agne Widholm, til Nettavisen.

- Jo lengre tid det går, jo mer føles det som at det blir vanskeligere å finne disse svarte boksene. Vi kan ikke utelukke at de har falt ned i en bresprekk, sier han.

Likevel er han overbevist om at de vil finne ut hva som forårsaket flyulykken, ettersom de har samlet inn mye annet materiale som kan analyseres.

Styrtet i en fjellvegg
Fem norske offiserer omkom da Hercules-flyet styrtet i en fjellvegg i Sverige i midten av forrige måned. Først to dager senere ble det funnet vrakdeler fra flyet i det vanskelige terrenget.

Ulykken skjedde i forbindelse med Nato-øvelsen Cold Response da Hercules-flyet var på vei fra Evenes til Kiruna i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere