– Det er særlig viktig at alle over 65 år og personer med høy risiko for alvorlig sykdom blir vaksinert med en oppfriskningsdose så raskt som mulig, innenfor det fastsatte vaksinasjonsintervallet. Vi må også forsøke å nå så mange som mulig som tidligere ikke har blitt fullvaksinert, sier helseminister Ingvild Kjerkol.

Intervall blir 4,5 måneder

– Intervallet mellom dose to og oppfriskningsdosen er i dag endret til 4,5 måneder for alle som er anbefalt en oppfriskningsdose, sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap).

For at kommunene skal ha mulighet til å tilby tredje dose innenfor dette intervallet, vil FHI sende ut ekstra vaksineleveranser før jul, opplyser hun.

- Har gått litt sakte

Samtidig innrømmer helseministeren at vaksinetempoet har vært for lavt.

– Tempoet på å få gitt tredje boosterdose har gått litt sakte, men kommunene har fått opp tempoet, sa Kjerkol på regjeringens pressekonferanse.

– Nå har også FHI krympet intervallet mellom dose to og tre, men vi skulle gjerne ha sett at det gikk enda raskere, sa hun.

Hun viser til at det blir satt i verk kraftfulle tiltak, blant annet skal dobbelt så mange doser som bestilt sendes til kommunene, og vaksinekontor skal holdes åpne hver dag til over nyttår.

(©NTB)