Gå til sidens hovedinnhold

Alle presidentens nåværende koner

Sør-Afrikas president Jacob Zuma giftet seg for femte gang, og har nå tre koner. Og minst en forlovede.

Flerkoneri er tillatt i Sør-Afrika, og det vet presidenten å benytte seg av. Mandag giftet han seg for femte gang og holder dermed tradisjonelle zuluverdier i hevd.

Bryllupet fant sted i Zumas hjem i Nkandla, der Zuma (68) iført tradisjonelle zuluklær ga sitt ja til Tobeka Madiba (37).

- Dette er en tradisjonell tilstelning og det er mye dansing og feiring. Senere vil vi slakte noen dyr og ha en fest med våre gjester, forteller presidentens bror Mike Zuma til Reuters.

- Det er en stor dag for presidenten og Zuma-familien, sier broren.

Har alt barn sammen
Madiba og Zuma har allerede tre barn sammen og var gift ifølge sørafrikansk lov før mandagens tradisjonelle seremoni.

Før bryllupet sendte presidenten ut en melding om at seremonien var privat, og pressen har ikke fått komme inn i landsbyen.

Ifølge en Reuters-fotograf i Nkandla ble hundrevis av mennesker fraktet med buss inn til landsbyen tidlig mandag. Blant gjestene var andre statsråder og politikere.

- Later som de er monogame
Zuma har tidligere forsvart at han har valgt å ta flere koner.

- Det er mange politikere som har elskerinner og barn som de gjemmer unna for å late som de er monogame. Jeg fortrekker å være åpen. Jeg elsker mine koner og er stolt av mine barn, har Zuma sagt i et tv-intervju.

Zuma var fra før av gift med Sizakele Zuma (67) som han har vært gift med siden 1973 og Nompumelelo Ntuli-Zuma som han ektet i 2007.

Har 19 barn
Han har tidligere vært gift med innenriksminister Nkosazana Dlamini-Zuma, men skilte seg fra henne i 1998, og Kate Mantsho-Zuma, som tok sitt eget liv i 2000.

Til sammen har Zuma 19 barn, ifølge den offisielle nettsiden til presidenten, og han er også forlovet med minst en annen kvinne. Zuma-summarum.

Kommentarer til denne saken