RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle presidentens terrorister

Sist oppdatert:
Aldri før har verden opplevd flere terrorhandlinger. Daglig drepes irakere og amerikanere i attentater. Og Bin Laden er på frifot. Likevel mener USAs president at verden aldri har vært tryggere.

Dagen etter at over 100 mennesker ble drept i en rekke samordnede terrorhandlinger i Irak, står USAs president George Bush fram på TV og mener verden er i ferd med å bli et tryggere sted.

«Ingen bryr seg mer om de drepte enn jeg gjør», sa Bush til TV-kanalen RTE.

«Jeg ville ikke ha gjort dette, jeg ville ikke tatt de beslutningene jeg gjør, dersom jeg ikke trodde at de gjør verden bedre», la han til.

Bush er i ferd med å bli alle terroristers president. Gjennom sin aggressive holdning overfor muslimer og mennesker med andre politiske holdninger bidrar han ikke til å senke terrorfaren i verden.

Bush har gjennom Donald Rumsfeld vist at USA er villig til å gå langt - svært langt for å sikre «den frie verden». USA godkjente bruk av hunder mot fangene i Guantenamo, de godkjente bruk av hetter og isolat og andre torturlignende metoder. Metoder som minner mer om en ufri verden - og i alle fall ikke et demokrati.

Slike framgangsmåter fører bare til en ting - det gir ny grobunn for terrorisme. Det samme skjer også hver gang USA eller Israel dreper sivile i Midt-Østen eller Irak i jakten på terrorister. Vold avler vold.

Vi ser et nytt rustningskappløp i emning. Og denne gangen kjemper ikke stormaktene om flest atomvåpen med størst mulig sprengkraft. Nå står USA fram som hovedmålet for alle muslimske terrorister. George Bush sine uttalelser om ondskapens akse, og den økende terroren i verden. er i ferd med å bli en selvoppfyllende profeti.

Hvor mange uskyldige er det verdt å ofre i kampen «for den frie verden»?

Avsløringene fra Abu Ghraib viser hvor galt det kan gå når mennesker blindt følger ordre; ordre godkjent av USAs forsvarsminister. Når skal Norge og Jan Petersen gå i bresjen for å stanse de daglige overtramp av rettssikkerheten som finner sted både i irakiske fengsler og på Guantenamo?

Hvilket annet sted i verden kan fanger holdes isolert i flere år, uten rettssak, eller å få vite hva de er anklaget for?

Er dette Bush sitt svar på en tryggere verden?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere