Gå til sidens hovedinnhold

- Alle som søker, skal få plass!

Sommerskolen i Oslo tilbyr rekordmange plasser.

Utdanningsetaten i Oslo arrangerer i år sommerskole for elever fra 1. til 13. trinn for sjette året på rad. Dette er et tilbud til elever som ønsker å bruke noe av ferien til å arbeide mer med grunnleggende ferdigheter eller fordype seg i basisfagene.

Daglig fysisk aktivitet og ukentlig kulturopplevelse er en del av kursinnholdet og kombineres gjerne med andre fag som for eksempel matte og norsk.

Under fjorårets sommerskole møtte Nettavisen strålende fornøyde barn som valgte skole fremfor ferie.

- Det er kjempemorsomt å være her!, erklærte syv år gamle Vyom.

- Det er mye bedre å være på Sommerskole enn hjemme i ferien, tilføyde åtte år gamle Mali.

Les også: Tar «matte» i bassenget.

Ny rekord
Fra og med onsdag 23. mars og fram til 29. mars kan man melde seg på. I fjor hadde skolen 9.400 plasser. I år økes antallet og det settes ny rekord i antall plasser.

- I år tilbyr vi 10.800 plasser til elevene. Alle som søker, skal få plass, selv om det ikke er sikkert at alle får akkurat det de ønsker seg mest, sier byråd for kultur og utdanning i Oslo, Torger Ødegaard (H).

Kursene gjennomføres i uke 26, 27, 32 og 33

- Intensiv språksatsing
Det vil bli 52 ulike kurs i basisfagene norsk, matematikk, naturfag, engelsk, fransk, tysk, kinesisk og IKT. Sommerskolen har 27 kurssteder over hele byen.

- Vi legger opp til en intensiv språksatsing i år og vi samarbeider med både det tyske Götheinstituttet og den franske skolen. Språk er en grunnleggende ferdighet og jeg mener det burde vært obligatorisk med to fremmedspråk i den norske skolen. Sentrale myndigheter burde satset mer på dette, fortsetter Ødegaard.

Han mener språk blir stadig mer viktig i et internasjonalt jobbmarked. En høy språkkompetanse og kulturell forståelse åpner nye veier muligheter på den internasjonale arena når det gjelder utdannelse, arbeidsliv og fritid.

- Oslo er Norges mest internasjonale by og også arbeidsmarkedet blir mer og mer internasjonalt, forteller Ødegaard.

- Unikt tilbud
Han påpeker videre at sommerskolen i Oslo er den eneste sommerskolen i Norge med et så omfattende tilbud.

- Dette er et unikt tilbud. Blant annet tilbyr vi også eksamenskurs for førsteklassinger på videregående som har strøket på eksamen til å ta opp igjen disse på et tre ukers kurs, forklarer skolebyråden.

Les mer fra Sommerskolens nettsider her!

Kommentarer til denne saken