Fredag kveld ble det meldt om at ett hus var tatt av ras i Valsøyfjord som fra 2020 ble innlemmet i Heim kommune sør i Trøndelag på grensen til Møre og Romsdal.

Totalt befant seks personer seg i huset.

Tidligere på kvelden ble det bekreftet at fire av dem var hentet ut. Like før klokken 22.25 fredag fikk TV 2 bekreftet at de to gjenværende personene også er hentet ut.

I 23-tiden opplyser politiet at én person er omkommet i raset.

– Det var fælt å se

E39 ble stengt på stedet etter raset. Byggearbeidet på ny E39 blir også stoppet.

– Det var fælt å se. Huset var helt knust og det var mye leire rundt. Det lignet ikke på noe hus i det hele tatt, sier frilansfotografen Kåre Hendset til Nettavisen tidligere fredag kveld.

Ifølge Hendset er det ikke flere boliger i umiddelbar nærhet.

– Det er et pågående redningsarbeid i huset etter at det har vært livstegn fra to personer, men vi har ikke kontakt med dem. Vi tror disse er lokalisert og det er gjort via lyd. Men jeg kan ikke si hvilken lyd det er eller om det var lyd fra en eller begge personene, sa redningsleder i Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) Andreas Ingsøy til Nettavisen tidligere fredag.

Tilstanden til de som befant seg i huset er ukjent opplyser HRS like før klokken 22.30.

Brukte droner i redningsarbeidet

Da frilansfotograf Hendset fortsatt var på stedet fortalte han om krevende redningsarbeid og at det stadig fortsatte å rase på stedet.

– Mannskapene springer unna, siden det fortsatt renner nedover her, sa han til Tidens Krav.

Brannvesenet beordret alle mannskaper i Heim kommune ut til stedet. Ifølge 110-sentralen Midt-Norge ble det brukt droner og USAR i redningsarbeidet.

Redningsleder Andreas Ingsøy ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge sier det er krevende arbeidsforhold på stedet. Raset ble opplyst til å være 200 langt og 20 meter bredt.

– Det er gjørme og jordmasser i huset. Det har gått mindre ras under redningsaksjonen. Drone og folk overvåker området der raset ble utløst.

Politiet meldte om raset klokka 19.33.

Det pågår for tiden anleggsarbeid med ny E39 ovenfor rasstedet. Det er usikkert om det finnes en sammenheng mellom veibyggingen og raset, Statens vegvesen har foreløpig ikke uttalt seg om saken.