Gå til sidens hovedinnhold

"Alle" var på Skullerud

Mange hadde ski, mange hadde kjelke eller akebrett og noen bare var der. Felles for alle - de var på området ved Skullerudstua og priste vinteren.

SKULLERUD: Før jul var det ikke snø, med en gang på nyåret var det kjempekaldt - men så kom helgen da det både var snø nok og passe temperatur. Da dro "alle" til bakker og jordene ved det populære serveringsstedet. Hvor mange som køet og benket seg inne, vet vi ikke, men ute krydde det.

Den bratte bakken, som i sin tid hadde et lite skitrekk og som var øvelsesbakke for kommende alpinstjerner, har nå blitt eldorado for små akere med mer eller mindre skremte foreldre bakpå.

Noen klarte å få "hesteskyss" opp, for så å suse ned igjen. Rart at pappa ble så sliten og ikke vi, tenkte nok mange små som hadde sine største oppgaver med å holde styring og skrike frydefullt.

Det kunne virke som om alle kom med bil. For den store P-plassen var fylt til siste kvadratmeter, og herfra la de i vei - både ivrige, voksne skiløpere som skulle ta hele Østmarka på en tur og familiene som hadde som mål å komme seg ned på sletta.

Mange fikk problemer med å finne seg plass, og da var det bare å ta sjansen på at Trafikketaten hadde en patrulje med gebyrblokk i nærheten.

Som nevnt, mange skulle på tur, og veldig mange skulle lære seg skisportens kunster, gleder - og sorger.

Skiforeningen har tydeligvis flust med instruktører, for det var mange av dem på Skullerud i helgen. Og her var det noe å lære både for de helt ferske som kanskje hadde ski på beina for første gang og de som var en smule viderekomne.

Det første man må lære seg når man skal lære skikunsten, er å bevege seg slik at skiene er nederst og kroppen over. Bare det å få disse hersens skiene til å følge sporet kan være en stor utfordring. Enda verre er det om man deiser over ende og skal opp igjen.

Og så for de viderekomne; bøy i knærne og så komme seg gjennom oppsatte buer i de "kjempebratte" bakkene.

Å være foreldre, kan være en tålmodighetsprøve på en slik dag. For det blir jo mye kald venting. Men det kompenseres når strålende barneansikter forteller at dette var gøy - og jeg klarte det. Da er det flott å ha termos ved varm kakao, brødskive med Nugatti eller boller klar.

Om det blir tilsvarende skiforhold - og kanskje sol i tillegg - kommende helg, er det bare en anbefaling: UT PÅ TUR!

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen