RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alle veier stengt - Sauda isolert

Svandalsfossen særget for at det var umulig å bruke veien.
Svandalsfossen særget for at det var umulig å bruke veien. Foto: Frank Waal (Haugesunds Avis)
Sist oppdatert:
Alle veier inn og ut fra Sauda var tirsdag stengt på grunn av store nedbørsmengder.

SAUDA (Haugesunds Avis): Sauda var tirsdag helt isolert på grunn av flom. Det er usikkert når veiene åpnes igjen.

Klokken 18.40 tirsdag kveld opplyste politiet at det var manuell dirigering på stedet - én og én bil slapp gjennom. Det skriver Haugesunds Avis.

Det er kø i begge retninger ved Svandalsfossen. Pendlere og skoleungdommer kommer seg ikke hjem.

– Vannføringen i elva er så stor at det ikke er trygt å kjøre på veien, sier Einar Stange i Statens vegvesen til NRK Rogaland.

Det har også brannvesenet i Haugesund fått erfare. De sendte en restverdibil for å bistå i forbindelse med boligbrannen i Sauda tidligere i dag.

De måtte snu på grunn av flommen, opplyser brannvesenet til Haugesunds Avis.

Sauda videregående tar seg av de som ikke kommer seg hjem.

I Odda ble tre hus evakuert på grunn av høy vannstand.

Svandalsfossen tirsdag kveld.


Les flere saker fra Haugesunds Avis

Sauda er en kommune i Rogaland som består av Sauda by og omland rundt Saudafjorden i Ryfylke. Kommunen grenser i vest mot Etne, i nord-øst mot Odda og i sør mot Suldal. I nord løper fylkesgrensen mot Hordaland, og Sauda er Rogalands nordligste kommune.

Saudas næringsliv er, i likhet med andre industristeder på Vestlandet, primært sett basert på metallforedling. I motsetning til de fleste rogalandskommunene, er ikke Sauda preget av jordbruk. I 2010 fikk 82 jordbrukere statlig tilskudd. Til sammenligning fikk 77 jordbrukere i Stavanger, som er en arealmessig langt mindre og tettere befolket kommune, tilskudd. [1]

I 1998 fikk Sauda bystatus, etter et kommunevedtak. Største tettsted i kommunen er Sauda med 4 253 innbyggere per 1. januar 2013 [2], som inkluderer stedet Saudasjøen. Øvrige tettbebygde steder er Svandalen og Hellandsbygda. Saudas befolkning er konsentrert rundt tettstedet i enden av fjorden, som har en bymessig infrastruktur. Sentrum, Fløgstad og Åbøbyen har gateløp som er lagt opp av byplanleggere. Kilde: wikipedia.no


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere