*Nettavisen* Nyheter.

Alle verdens kvinner

Å møte noen fra USA, Frankrike eller Italia er nå mye lettere enn du tror. Sjekk hvordan du gjør det her.

12.01.06 08:58

TV 2 Nettavisen og Side2 samarbeider med verdens største dating-tjeneste, TV 2 Match. Over 15 millioner mennesker er aktive på tjenesten og til enhver tid er det titusenvis av online over hele verden.

Alle bildene under er fra profiler på TV 2 Match fra de forskjellige landene.

Vi gir deg guiden til hvordan du skal flørte internasjonalt.

Klikk på bildet for å forstørre.


Sverige

Svenskene har et enkelt forhold til nordmenn: Kvinnene liker norske menn, de svenske gutta liker norske jenter, svenske kvinner liker ikke norske jenter og svenske gutter hater norske menn. Så er du ute etter noen av det andre kjønn er det bare å kjøre på. Unngå bare å reagere hvis en svensk jente skriver at hun bare pular lite hemma. Hun gjør nok ikke annet enn å rydde.

Klikk på bildet for å forstørre.


Danmark

Danskene er stort sett veldig enkle å snakke med for oss nordmenn. Noen tips kan likevel være greit å ha med seg. Bolle er kanskje godt i Norge, men for danskene er det sannsynligvis enda bedre. Hvis du ikke er helt sikker på hva det betyr på dansk så kan vi heller si at muligens det er ofte kan være en del av det å ha en partner.

Klikk på bildet for å forstørre.


England

Engelske kvinner og menn er, ikke overraskende, ganske så flinke til å snakke engelsk. De har også stort sett en like rå humor som en full nordlending. Spesielt på nett. Så da er du advart. Men det er ikke høflig å starte med grisevitser til engelske kvinner heller. Høflighet er viktig.

Klikk på bildet for å forstørre.


Tyskland

Tyskerne er veldig regelorienterte, i hvert fall om man følger hovedregelen. Stort sett så er det tyskerne liker minst nettopp det at de er tyske. Husker du dårlig fra tysken og an, auf, hinter etc... så foreslår vi følgende: Entschuldigung Sie bitte (unnskyld meg), Es tut mir leid, aber (nei, dessverre) og Das ist aber schade (det var synd). Tyskerne er stort sett gode i engelsk, spesielt skriftlig.

Klikk på bildet for å forstørre.


Finland

Mange finner, men ikke alle, snakker svensk. Hvis du skulle møte en finne som ikke kan et kvakk finsk, eller engelsk får du prøve følgende linje: Mielestäni teillä on söpö presidentti. (Jeg synes dere har en søt president). Eller muligens: Porot ovat söpöjä (reinsdyr er søte). Denne er kanskje også mulig å bruke: Vaalea tukkasi on niin kaunis (jeg liker ditt blonde hår).

Klikk på bildet for å forstørre.


USA

Amerikanske kvinner og menn er relativt gode i engelsk, skal man tro rapportene kan 87 prosent av amerikanerne lese og skrive. Sannsynligheten for at de som bruker Match er relativt stive i språket er gode. Amerikanerne har en noe spesiell slang på enkelte ting, og en annen humor enn oss (og britene) - så vær varsom. Det som var sant for tyskerne før (don't mention the war), går dobbelt for amerikanerne. Vent til de sier noe.

Her finner du en god oversikt over amerikansk slang.

Klikk på bildet for å forstørre.


Italia

Italienske kvinner vil muligens bli sjarmert av linjen Ti hanno mai detto che sei identica ad Sophia Loren? (Har noe sagt at du ligner på Sophia Loren?). Ja, det er fullt mulig å bytte ut Sophia med andre... Når du har brukt litt tid på nett med personen er muligens linjen Voglio passare il resto della mia vita con te (Jeg vil være med deg resten av livet) en god ting. Muligens ikke for tidlig. Men en linje man kan få bruk for er denne: Domani alla stessa ora? (samme tid i morgen?). Men unngå: C'e un party nelle mie mutande e sei invitata.... du får finne ut hva det betyr selv.

Klikk på bildet for å forstørre.


Frankrike

Det er forskjellige strategier som virker i forskjellige land, og i Frankrike er høflighet viktig (ja, det kan muligens være overraskende om man har prøvd å kjøre bil i landet). S'il vous plaît som betyr vær så snill er greit å ha med seg, og Merci - takk. For de som ikke er så sterke i fransk er Parlez-vous anglais? kanskje greit. Spørsmål som Comment allez-vous? (Hvordan har du det?) og svar som Je ne comprends pas (sammen med spørsmålet om de snakker engelsk er det greit å si at du ikke forstår).

Her finner du TV 2 Match og kan søke etter single mennesker i Sverige, Danmark, England, Finland, USA, Italia, Frankrike .. og Norge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag