*Nettavisen* Nyheter.

Alle vil ha dine reisetips

Foto: (Reuters/Scanpix)

Feriefolkets egne reistips på nett har blitt en verdifull kanal for både turister og resten av reiselivet.

24.01.07 08:25

(SIDE2): Verdens største community på reisefronten, eller nettsamfunn som det heter på norsk, har nå inngått et samarbeid med en av verdens største reiseselskaper på nett. De to nettgigantene, TripAdvisor og Expedia, vil i første omgang utveksle tjenester på det australske og kanadiske nettmarkedet.

Diskuter dine reisetips med andre på ME: Besøk Reiseklubben

Mer kunnskap
Stoff fra TripAdvisor vil legges ut som innhold på siden til Expedia. Dette vil ifølge administrerende direktør i Australia, Arthur Hoffman, utdype kundenes kunnskap til de destinasjonene de vil besøke. At det er andre reisende som har lagt igjen informasjon, og ikke selskapene selv, vil gi tjenesten mer troverdighet.

- Flere og flere reisende er sulten på informasjon og smarte brukere av forskjellige kilder av informasjon, sier Hoffman til The Australian.

Klikk på bildet for å forstørre.

- De vil ha all informasjon et tastetrykk unna før de kommer til det punktet hvor de vet hva de vil ha og bestemmer seg for å kjøpe, legger han til.

Mye informasjon
På TripAdvisor finnes det en større database med hotellkritikker, beskrivelser av destinasjoner og attraksjoner som er jevnlig oppdatert. I tillegg finnes det uttallige beskrivelser av restaurantbesøk, transport og alle andre ting folk gjør på ferie.

Tjenesten vil komme i tillegg til de 240.000 kommentarene som Expedia allerede har samlet om hotellene de tilbyr på sine sider.

Test TripAdvisor her.

Andre reiseforum som også gir deg unike tips på turen:

Resdagboken – Svenskene har sin egen reisedagbok på nett.

Bluelist – Lonely Planet har fått sine lesere og nettbrukere til å rangere det mest utrolige.

Yahoo har en egen «Trip Planner».

Wikitravel - Leksikonvarianten Wikipedia har en egen og innholdsrik reiseportal.

Traveltip.org - Få noen innsidetips hos folk som enten bor der du skal eller har vært der tidligere.

Legg ut dine egne reisetips her på ME og del med opplevelsene med kjente og ukjente. Sjekk hva Elin skriver om spa i Polen og strendene i Sydney.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.