RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Allergi

Sist oppdatert:
Dr. Lindbergs kostråd er ikke ensbetydende med slanking og vektreduksjon. Med omlagt kosthold kan også andre sykdommer og plager reduseres eller forsvinne helt.

En allergi er en reaksjon i hud, luftveier, øyne eller fordøyelsessystem som involverer immunforsvaret, utløst av såkalte allergener. Dersom man er allergisk for mat, pollen, dyr, støv eller annet, er behandlingen å unngå det man er allergisk for så godt det lar seg gjøre. Noen må også ta relativt mye medisiner i perioder. Men tenk om du ved hjelp av kostholdet kan styrke ditt immunforsvar slik at du tåler stoffene bedre? Tradisjonell tenking omkring matallergi er å:

1) Finne ut hvordan man kan unngå matvarer man ikke tåler, og

2) hvordan man kan erstatte matvarene (dersom de er viktige i kostholdet). Men ved å styrke immunforsvaret til bedre å takle ”farlig” mat, kan denne problemstillingen være overflødig.

Etter noen måneder med fokus på hormonbalanse, tarmflora og fettsyre-inntak, kan pasienter ved dr. Lindbergs klinikk fortelle at ”nå klør jeg ikke lenger i halsen av nøtter”, ”jeg har halvert min dagsdose med allergimedisin” osv. Det kan være verdt et forsøk å legge om kostholdet på denne måten, da det har innflytelse på din livskvalitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere