*Nettavisen* Nyheter.

Alligator som rømte fra Zoo Berlin under andre verdenskrig er død

DØD: Saturn døde lørdag etter et langt og innholdsrikt liv.

DØD: Saturn døde lørdag etter et langt og innholdsrikt liv. Foto: Rigelus (Wikimedia Commons)

En 84 år gammel alligator med en uvanlig livshistorie er død i en dyrehage i Moskva.

24.05.20 11:00

Alligatoren Saturn døde av alderdom, forteller dyrepasserne i den russiske hovedstaden. Han var uvanlig gammel. Ville alligatorer blir vanligvis mellom 30 og 50 år gamle, ifølge en uttalelse fra dyrehagen der alligatoren levde mesteparten av livet.

Les også: En bever har flyttet inn i Frognerparken

Saturn ble født i USA rundt 1936, og ble derfra brakt til Zoo Berlin. Der rømte det 3,5 meter lange dyret den 23. november 1943. I to år overlevde det på egen hånd i krigens sluttfase, mens bombene regnet over den tyske hovedstaden og allierte soldater til slutt nedkjempet Adolf Hitlers naziregime.

Til slutt oppdaget imidlertid britiske soldater krypdyret, og Saturn endte på ny i fangenskap. I juli 1946 ble alligatoren brakt til Moskva.

Etter krigen oppsto en myte om at Saturn hadde tilhørt Hitler, forteller dyrehagen i Moskva. Det er imidlertid ikke noe som underbygger ryktet, som også er utbredt i Tyskland.

– Selv om det skulle tilhørt noen i teorien, er ikke dyr involvert i krig og politikk, heter det i uttalelsen, der dyrehagen skriver at det har vært en ære å holde Saturn i 74 år.

(©NTB)

Les også: Sjelden tvilling-lykke for lemur i Dyreparken

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag