*Nettavisen* Nyheter.

Allrounder til fisk og skalldyr

Ukens vinkjøp er fransk, tørr, frisk og fruktig.

Sancerre er vel, ved siden av chablis, den meste kjente blant de tørre franske hvitvinene. Druen er sauvignon blanc, og når den vokser på kalkholdig jordsmonn, som i Sancerre, innerst i Loiredalen, og klimaet viser seg fra sin gode side, får vi viner som ikke bare er friske og fruktige, men som også har en fin mineralsk snert.

I vår jakt på en god sancerre laget vi en «short-list» på tre viner i fullsortimentet fra produsenter vi har hatt god erfaring med de siste årene; Henri Bourgeois, André Dezat og Bernard Reverdy.

I vår smaking hadde Bourgeois den mest intense duften og den rikeste og modneste frukten, men samtidig dette preget av «kattepiss» som man ofte finner i viner laget på sauvignon blanc. Dezat var en mer tilbakeholden og «klassisk» vin med kjøligere frukt og mer mineralsk preg, men frukten var kanskje på den magre siden. Den totalt sett beste vinen var den fra Reverdy.

Bernard Reverdy Sancerre 2006, vnr 30050, kr 169, 87 poeng.

Strågul med grønnskjær. Frisk og kjølig duft av sitron, epler, stikkelsbær, nyslått gress og mineraler. Middels til god fylde med fin og kjølig frukt, frisk syre og lang ettersmak med et delikat mineralsk preg.

I matveien er dette en fleksibel vin. Den er både tørr, frisk og fruktig, og passer derfor til det meste av fisk og skalldyr tillaget på europeisk vis.

Les mer om ukens vinkjøp her.

Her er oppskrifter på noen retter som passer til vinen:

Grillet laks med asparges og sennepsmousseline
Grillede/stekte kamskjell
Blåskjell

Flere tips i serien «Ukens beste vinkjøp» finner du her:

Halvtørr tysk riesling til asiatisk sjømat
Rimelig og knasende tørt
Rødvin som passer til både kalkunen og reinsdyrfileten
Rød argentiner med italienske aner
Glimrende viltvin fra Rhône

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag