Gå til sidens hovedinnhold

Alna ridesenter planlegger hestedrosjer

Hestedrosjene kan snart være tilbake i gatebildet i Oslo sentrum.

SENTRUM/ALNA: Den siste holdeplassen for hestedrosjene forsvant fra Oslo i 1951, men nå ønsker Alna ridesenter å starte opp igjen med hestedrosjer i faste ruter i sentrum, ifølge NRK Østlandssendingen.

- Kjempepositivt

Rina Mariann Hansen (Ap) ber nå byrådet finne holdeplasser for hestedrosjer i Oslo sentrum.

- Jeg tror hestedrosjer vil være et kjempepositivt tilskudd til byen vår, veldig mange andre store byer har det, og det er en veldig fin måte å oppleve en by på. Man kommer veldig mye nærmere folkelivet og man får sett ting fra en litt annen vinkling, sier Hansen til NRK.

35 plasser i 1900

I følge Statistisk årbok for Christiania hadde byen 35 holdeplasser for hestedrosjer i år 1900.

Samferdselsbyråd Peter N. Myhre er imidlertid ikke overbevist om at hestedrosjene igjen bør dominere bybildet.

- Nå er det jo et stort trøkk ovenfor kommunale myndigheter for å finne plass til vanlige taxier, men vi får se om vi finner en plass eller to til slike hestedrosjer, sier han.

Planene klare

Alna Ridesenter har allerede planer om å starte opp med hestedrosjer i faste ruter i Oslo sentrum.

- Vi er veldig klare. Vi har kusker og hester klart, transport har vi også. Men vi mangler et sted og parkere hestetransportene og vi mangler et sted å stå med hestene, sier daglig leder for Alna ridesenter, Lene Krag til NRK.

Hun mener at det er kommunens ansvar å legge til rette for holdeplasser.

- Hvis man skal ha en by som ønsker turister velkomne, så synes jeg kommunen bør legge til rette for at aktiviteter skal kunne foregå. Og vi er allerede klare fra 1. mai, sier hun.

Behandles tirsdag

Rina Mariann Hansen har lagt fram et forslag der hun ber byrådet finne holdeplasser til hestedrosjene. Saken skal behandles av Samferdsels- og miljøkomiteen tirsdag.

Reklame

Gjør kupp: Sportsbutikkene tømmer lagrene for vintervarer