RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alnæs kopierte fra VG-bok

Sist oppdatert:
Medieprofessor Martin Eide anklager forfatter Karsten Alnæs for å ha kopiert fra hans bok om VG.

Forrige fredag avslørte Morgenbladet at forfatter og historiker Karsten Alnæs har lånt friskt fra fra andre forfattere, uten å kreditere dem skikkelig, i sin omfattende bokserie "Historien om Norge"

I dag kommer nye beskyldninger mot den populære historikeren. Medieprofessor Martin Eide hevder Alnæs har tatt seg vel mye til rette i hans bok "Blod, svette og gledestårer" om VG.

I et debattinnlegg i Morgenbladet skriver Eide, som til daglig jobber ved Institutt for medievitenskap ved Universitetet i Bergen:

Å falle i hendene på en respektert forfatter og popularisator som Karsten Alnæs være en udelt glede. Han skulle jo vite alt om forfatterrettigheter, og være den reneste eksperten på hvordan man krediterer kolleger. [...] Jeg hadde en overraskelse til gode. Jeg visste at Alnæs var en tusenkunstner, men ikke at han var så god i sitatkunst uten hermeteng.

Martin Eide viser til at Alnæs i bind fem i "Historien om Norge, Femit rike år" har et kapittel kalt "Aviskometen i Akersgata".

- Alt som står her ligger farlig nær noe som står i min bok om VGs historie (Blod, svette og gledestårer. Verdens Gang 1945 - 1995). Alle eksempler og alle vurderinger er identiske med tilsvarende i boken om VG, påpeker Eide, og legger til at også ordlyden er svært tett opp til denne bokens.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere