RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alpene frister med sommerbeite

Sist oppdatert:
Masse frisk og ren luft, midt i et fjellpanorama med seterliv og heier. På tide å bytte ut den norske fjellheimen med en tur til Østerrike.

De fleste av oss forbinder Alpene med løssnø eller preparerte løyper. Sannheten er at dette enorme fjellområdet i Sentral-Europa har like mye å by på i sommerhalvåret.

Nasjonalpark

Østerrike kan friste med nasjonalparken Hohe Tauern. Her har du en stor fjellheim å vandre i, bare en times kjøring sørover fra Salzburg. Et ypperlig utgangspunkt er Gasteindalen, hvor den gamle gullgraverveien slynger seg oppover.

Hele nasjonalparken har 350 kilometer med merkede stier, og de fleste går under betegnelsen familievennlige. Selvsagt med en del ruter som passer for de som liker å måle krefter i et røffere landskap.

Gullgravere

Gastein var tidligere et europeisk sentrum for leting etter sølv og gull i Alpene, og mange av de stiene som gullgraverne brukte allerede på 1400-tallet, er i dag vandreveier for turister. Et prosjekt under navnet ”Via Aurea - die Strasse des Goldes” er satt i stand for alle som er historieinteresserte.

garstein, fjelltur
garstein, fjelltur
Sommer i Alpene er et eventyr som vanskelig kan sammenlignes med noe annet. Oppe på setrene beiter det hester, kuer, sauer og geiter. Gjeterne passe sine dyr på samme måte som deres forfedre har gjort gjennom flere hundre år.

Fra hytte til hotell

Dette er et landskap med høye snødekte fjelltopper og dype grønne daler i alle retninger. Her kan du gå dagsturer med utgangspunkt fra et høyfjellshotell, eller du kan gå fra overnattingssted til overnattingssted. Området kan også by på andre transportmiddel enn beina, for her går det an å sykle eller leie hest.

For mer informasjon er det bare å besøke nettstedene www.gastein.com og www.reitzentrum.at.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere