RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alpinski fremfor langrennsski

Sist oppdatert:
Importen av langrennsski går kraftig ned, mens importen av alpinski og hoppski skyter i været. Klementin-importen øker også, mens marsipan-importen stuper.

Statistisk sentralbyrås oversikt over import i årets elleve første måneder viser at importen av langrennsski gikk ned med 16 prosent fra samme periode i fjor. Fortsatt importerte vi likevel nesten 250.000 par langrennsski, viser statistikken.

Mens antall bortoverski går ned, skyter importen av alpinski og hoppski i været. Fra januar til november i år importerte vi nesten 139.000 par alpinski, en økning på hele 38 prosent fra samme periode i fjor. Hoppskiimporten gikk opp med hele 115 prosent, men fortsatt importerte vi ikke mer enn rundt 6000 par, viser SSB-statistikken.

Klementiner
Som ventet, setter vi til livs en anseelig mengde klementiner i denne sørte juletid. Statistikken viser at vi i løpet av årets elleve første måneder importerte nesten 13.700 tonn klementiner, en økning på 23 prosent. Bare i november måned importerte vi over 6200 tonn klementiner, viser statistikken. Dette er en økning på 16 prosent fra i fjor.

Mens antall klementiner altså fyker i været, går det ifølge statistikken motsatt vei for importen av en annen typisk julevare - marsipan. SSB-tallene viser at vi importerte 276 tonn marsipan i de nevnte elleve månedene, en nedgang på 46 kilo.

Nedgangen for lammekjøtt var like stor - ned 47 prosent, til 180 tonn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere