RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alpinstjerne tiltalt for millionsvindel

(VG)
Sist oppdatert:
Stjernealpinist fra gullalderen er tiltalt for svindel av alt fra pizzaer og frimerker, til mobiler og kredittinformasjon.

Ove Nygren var et av Norges største alpintalenter fra den historiske generasjonen med blant andre Jagge, Aamodt og Kjus.

Nygren fikk med seg tre sesonger på alpinlandslaget før han reiste til USA og ble en av de største stjernene i proffsirkuset der. Millionene trillet inn.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

Slalåmkjøring i næringslivet?

Nygren var en av verden beste slalåmkjører i sin tid, nå kan det virke som at han har tatt med seg slalåmekspertisen inn i næringslivet. Han er tilltalt for svindel av 3,2 millioner kroner.

- Saken skal opp 12. april i Oslo tingrett, sier politiadvokat Svein Olav Kristiansen til NA24.

Han er tiltalt for brudd på straffeloven:

«Straffeloven § 270 første ledd nr 1 jf annet ledd jf § 271
for i hensikt å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved å fremkalle, styrke eller utnytte en villfarelse, rettsstridig forlede noen til en handling som voldte fare for tap, eller bruker uriktige eller ufullstendige opplysninger, idet bedrageriet anses som grovt, særlig fordi handlingen har voldt betydelig økonomisk skade, den skyldige har foregitt eller misbrukt stilling eller oppdrag, eller han har forledet allmennheten eller en større krets av personer», ifølge tiltalen.

- Internasjonal kriminalitet

Det er gjennom selskapet Gimle Gruppen Invest AS at Ove Nygren har operert. Selskapet ble begjæret konkurs i 2010 av Telenor Mobil, og Erling Opdal fra advokatfiormaet Ræder ble oppnevnt som bobestyrer.

- Vi hadde antagelser, men ikke midler til å følge opp. Dette er en straffesak, hvor internasjonale krimminelle er involvert, sier Opdal til NA24.

Opdal mener at det var mer naturlig at politiet tok saken videre.

- Han fortiet at han hadde til hensikt å betale

- Det er mer naturlig at politiet følger saken videre med sitt internasjonale nettverk, sier Opdal.

Blant kreditorene finner vi mindre kjente selskaper som kredittinformasjonsselskapet Experian AS og Pan Vision Distribution AS til mer kjente selskaper som Posten Norge, Netcom, Network Norway, Peppes Pizza, Dolly Dimples, Ekebergrestauranten og ikke minst Telenor, som er største kreditor med over 2,5 millioner kroner utestående.

- Telenor ønsker ikke å kommentere denne saken i og med at den skal opp i retten, sier Kristin Tønnesen, fungerende kommunikasjonsdirektør i Telenor Norge, til NA24.

«I perioden 22. august til ca 27. september 2008 i Oslo, forledet han ansatte ved firma Telenor til å tildele seg eller firma Gimle Gruppen AS telefonabonnementer tilknyttet nedenfor nevnte nummer, som han eller personer tilknyttet firmaet benyttet og belastet med samtaler til en samlet verdi av kr. 2 564 845,-. Han fortiet ved bestillingen at verken han eller firmaet hadde til hensikt å betale. Handlingen medførte tilsvarende tap eller fare for tap for Telenor», heter det i tilltalen.

Internasjonal telefonsvindel

Ifølge bostyrer Erling Opdal skal Nygrens selskap ha hatt en rekke mobiltelefonnummere som er brukt til å ringe opp konkrete numre i utlandet.

«De oppringte numre har generert konferansesamtaler til andre numre. De oppringte numre har hatt en meget høy takst», skriver Opdal i innberetningen.

«Telenor, som har de abonnentene det har blitt ringt fra, gir uttrykk for å være utsatt for svindel og at den metode som er benyttet er den samme som innen mobil telekommunikasjonbetegnes International Premium Rate Services Fraud (IPRS-svindel)», skriver Opdal videre.

«Via avtaler med telefonoperatører i Øst-Europa, opprettet for å tilegne seg midler på ulovlig vis, vil det således kunne hentes ut en betydelig fortjeneste», heter det videre innberetningen.

Flere konkurser

Gimle Gruppen AS er ikke første konkursen Ove Nygren er involvert i. Også enkeltmannsforetaket ONY Service Ove Nygren har gått samme veien.

Sammen med to andre personer har Nygren også vært involvert direkte eller indirekte i følgende konkurser eller tvangsoppløsninger; Datasenteret Invest AS, Oslo Planbygg AS, Kirkegata Invest AS og GI Holding AS. Alle i perioden november 2008 til april 2009.

I september 2010 fikk Ove Nygren to års konkurskarantene gjeldene fra 17. mars 2009.

- Det er som å vinne i Lotto

I 2001 ble Ove Nygren frikjent for kokainsmugling i Oslo tingrett.

- Det er som å vinne i Lotto. Jeg kan bare si jippi! sa Ove Nygren til VG rett etter frikjennelsen.

Nygren var tilltalt, ifølge VG, for å ha medvirket til å finansiere smugling av tre kilo kokain til Norge fra St. Lucia på de karbiske øyer.

- Denne saken har vært en stor påkjenning for meg i lang tid. I kveld blir det fest med ti liter champagne, sa Nygren.

NA24 har en rekke ganger prøvd å få kontakt med Ove Nygrens forsvarer, advokat Per Johan Sjong-Larsen, uten å lykkes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere