*Nettavisen* Nyheter.

Alt du bør vite om sminke

Mange gutter har problemer med å forstå hva jentene putter på fjeset hver morgen. Her kan de få vite hva.

08.07.04 09:22

De færreste jenter bruker mye sminke daglig, men til spesielle anledninger synes mange det er gøy å pynte seg litt ekstra og ta på mer sminke enn vanlig. Er du gutt og lei av å ikke forstå hva kjæresten din mener når hun klager over at maskaraen er brukt opp eller når søsteren din spør om pudderet er for mørkt? Nå kan du få vite hva hun prater om.

Klikk på bildet for å forstørre.

Øyne
Maskara: En rund kost med farge på. Det tar jenta på øyenvippene for å få forlengede vipper og blikket blir rammet inn. Dermed får hun mer oppmerksomhet mot øynene.

Eyeliner: Enten en smal pensel eller en tynn blyant. Hun lager med dette en strek helt på kanten over og under øyet. Dette gjør hun for å ramme inn øynene enda mer enn med maskaraen.

Øyenskygge: Finnes i mange ulike farger, og er med på å framheve øynene. Det puttes på øyelokket.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ansikt
Pudder: Pudres på huden for å unngå blank hud i ansiktet.

Make up-krem: Brukes for å jevne ut ansiktsfargene, og dermed få en tilsynelatende glattere hud. Pudder og Make up-krem gjør mye av den samme nytten.

Concealer/dekkstift: En hudfarget krem som skjuler mørke ringer under øynene, kviser og utslett.

Rouge: Børstes på kinnene, og gjør at de ser røde og friske ut.

Lepper
Leppestift: Som du sikkert forstår, tas dette på leppene. Dette gjør hun for å framheve munnen, og gjøre den fristende for deg.

Lipliner: En blyant som kan forveksles med en eyeliner, men denne skal lage en strek rundt leppene. Da blir leppene mer markerte.

Lipgloss: En blank leppestift som gjør leppene skinnende. Tas på over leppestiften.

Q-tips
Jenter har ikke mer behov for å bruke q-tips i ørene enn dere. Grunnen til at hun bruker en del av dette, er at det er det beste middelet for å fjerne søl når hun har bomma med maskaraen og eyelineren, så hun slipper svarte prikker rundt øynene.

Klikk på bildet for å forstørre.

Dersom du fortsatt ikke helt forstår dette med sminke, kan du ta deg en tur inn på badet og prøve ut de ulike produktene. De fleste produkter har merker som forteller hva de er og hvor i ansiktet de skal påføres. Sminken ligger antakeligvis inne i et skap på badet, eventuelt i en sminkepung. Du vil nok trenge sminkefjerner, som ofte er blå og står sammen med nattkremene hennes – for ordens skyld er dette et middel som fjerner maskara og eyeliner.

Eller så kan du droppe det (det er nok lurest)¿

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.