Alt for Boasson Hagen

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)

- Et ritt som passer Edvald, sier Sky-coach Rod Ellingworth.

16.08.10 12:58

Søndag kom meldingen om at Bradley Wiggins er ute av årets Eneco Tour. 30-åringen har meldt forfall på grunn av dødsfall i nær familie.

Dermed har Team Sky i realiteten bare et valg: Å gi hundre prosent for Edvald Boasson Hagen i Nederland og Belgia.

- Det er et perfekt løp for Edvald. Det blir helt klart noen massespurter, og så er det både prolog og tempo, sier Gino van Oudenhove til procycling.no.

Forsvarer trøya
Ettersom 23-åringen gikk helt til topps i rittet i 2009, er gudbrandsdølen tittelforsvarer foran årets versjon. Sky varsler at de drar ned for å forsvare trøya.

- Jeg mener vi har et godt lag som drar ned til Eneco Touren. Det er åpenbart et ritt som passer Edvald. Det inneholder to tempoetapper, noe som vil gi ham litt ekstra i sammendraget. Dessuten er det ingen grunn for at han ikke skal få et par resultater underveis, sier Ron Ellingworth til teamsky.com.

Les også: Nei til stjerner, ja til Alex Kristoff

Eneco Tour går på kryss og tvers av grensen mellom Nederland og Belgia i åtte dager. Foruten tempoetappene, favoriserer løypeprofilen klassikerryttere.

Det er lite klatring i siktet, og gode muligheter for samlet spurt.

To av to?
Overfor procycling.no fortalte Boasson Hagen søndag at han ønsker å fortsette den gode trenden fra Dutch Food Classic (førsteplass) og helgas Vattenfall Cyclassic (andreplass).

- Formen min er ganske grei og jeg håper den holder seg bra ut sesongen. Jeg skal kjøre Eneco, før Canada (GP Quebec og GP Montreal) og VM. Jeg ønsker å gjøre det så godt som mulig.

Les også: Centimeterne skilte Tyler og Edvald

- I fjor vant jeg to etapper og Eneco Tour sammenlagt. Jeg skal gjøre så godt jeg kan, så får vi se om jeg klarer å vinne det i år igjen, sier Boasson Hagen til procycling.no.

Chris Froome erstatter Bradley Wiggins for Team Sky. Laget ser slik ut: Kurt-Asle Arvesen, Michael Barry, Edvald Boasson Hagen, Chris Froome, Mat Hayman, Greg Henderson, Chris Sutton og Geraint Thomas.

PS! Eneco Tour starter førstkommende tirsdag og avsluttes tirsdag 24.-august. Rittet vises direkte på Eurosport.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.