*Nettavisen* Nyheter.

Alt for Flecha

Foto: Håvard Solerød (Håvard Solerød / procycling.no)

Men Kurt Asle Arvesen gråter ikke om gamle venner ler sist.

10.04.10 19:22

COMPIÈGNE (procycling.no): Etter seks år i Team Saxo Bank, var det ikke med lett hjerte at Kurt Asle Arvesen tok steget over til Team Sky.

Innledningsvis så valget mer enn riktig ut. Men så ble stjernemannskapet til Bjarne Riis vekket opp fra vinterdvalen.

Matti Breschel vant Dwars door Vlaanderen, Jens Voigt vant en etappeseier i Katalonia rundt og en formstinn Fabian Cancellara hentet hjem både E3 Prijs-Vlaanderen og selveste Flandern rundt.

- Gleder du deg over framgangen til Saxo Bank?

- Jeg synes det er utrolig artig. Så lenge ikke vi vinner, håper jeg på dem eller noen av de andre norske. Det er mange gode venner av meg der, og jeg har fortsatt bånd knyttet dit. Det er ikke noe man kutter etter seks år i laget. Derfor gleder jeg meg over det, når de gjør det bra, sier Arvesen til procycling.no.

Stannard og Arvesen
35-åringen måtte gå den tunge veien tilbake etter kragebeinsbruddet i februar. Flere satte et kryss over klassikersesongen der og da, men den ærgjerrige romsdalingen nektet å gi opp håpet.

For en uke siden viste han igjen pur styrke, da han gjorde manns jobb for Juan Antonio Flecha under Flandern rundt. Mellom Compiègne (noen mil utenfor Paris) og Roubaix er det igjen nordmannen den spanske klassikerspesialisten er nødt til å sette sin lit til.

- Vi er et sterkt lag og vi er sterkere enn vi var under Flandern. Normalt er Flecha med de aller sterkeste hele veien inn. Det er et løp som passer ham utrolig godt. Ian Stannard og meg skal sitte med ham så lenge vi klarer.

- Hvordan er formen din nå?

- Jeg er i hvert fall på mitt beste i år, flirer Arvesen.

- Jeg var med ganske lenge i Flandern og det er et hardt løp. Jeg håper på en god dag i morgen. Heldigvis er det meldt godt vær.

- De beste sitter igjen

Om ikke Flecha skulle holde hele veien inn, tror Arvesen at gamlelaget Saxo Bank igjen kan sitte med noen av de aller sterkeste kortene.

Matti Breschel er sterk, men framfor alt er det tempotoget Cancellara som har truffet på vårformen denne sesongen.

- Man kommer ikke bort i fra Fabian Cancellara og Tom Boonen. Alle snakker om dem, og det er ikke tilfeldig. Det blir ikke noe lureløp i morgen, for de er de aller beste som kommer til å sitte igjen til slutt, sier Arvesen og legger til:

- Jeg håper jo at Flecha har en enda bedre dag enn han hadde under Flandern rundt. Da er han der, han også.

Les flere saker på procycling.no!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.