*Nettavisen* Nyheter.

Alt fra Nintendos pressekonferanse

Foto: (Getty Images)

Nintendo 3DS, nytt «Zelda», og «GoldenEye» vender tilbake.

16.06.10 12:36

Tirsdag kveld klokken 18.00 startet Nintendos pressekonferanse i Los Angeles i forbindelse med E3 2010, verdens største spillmesse. Det var forventet at denne pressekonferansen skulle bli den største blant «de tre store», blant annet på grunn av avdukingen av den håndholdte konsollen 3DS og et nytt «Zelda»-spill.

Nintendo avduket Nintendo 3DS. Ifølge nintendosjef Reggie Fils-Aime er 3DS et like stort skritt videre fra DSi som den første DS-en var fra Game Boy Advanced.

Her er de viktigste nyhetene fra pressekonferansen:

Nytt «Legend of Zelda»

Rollespillserien «Legend of Zelda» er blant de mest kjente og kjære Nintendo har, «Twilight Princess» fikk til og med æren av å være blant lanseringsspillene til Wii. Nå er endelig et nytt spill på vei, «The Legend of Zelda: Skyward Sword», og spillet benytter seg av WiimotionPlus for økt nøyaktighet. I vanlig Nintendo-stil prøver de seg på noe nytt, Wiimoten lar deg styre sverdet direkte og Nunchuken brukes til å holde skjoldet (i tillegg til figuren). En viktig ting, i følge Nintendo, er å holde Nunchuken som et ordentlig skjold.

Klikk på bildet for å forstørre.

«Skyward Sword» ble demonstert på scenen og blant annet fikk vi forklart at du må være nøye med hvordan man kutter. For eksempel var det ett monster som krevde at man kuttet i samme retning som et mønster på huden. Under en annen kamp måtte man komme rundt fienden og treffe der hvor den ikke forsvarte seg. I tillegg til vanlig svinging, trigger ulike bevegelser forskjellige angrep og brukes til å løse oppgaver og benytte diverse gjenstander. For eksempel kaster man bomber ved å gjøre en kastebevegelse, skyter med pil-og-bue gjennom å trekke buen tilbake og slippe en knapp, og for å åpne en dør måtte Link svinge sverdet rundt.

Nintendo har implementert en rekke nye gjenstander, blant annet en pisk som kan brukes til å plukke opp ting, kutte gress, erte fiender også videre.

Andre nyheter er at man nå selv velger når man vil hoppe eller spurte, menysystemet styres utelukkende ved hjelp av pekeren og man trenger ikke lenger sikte direkte på skjermen. Når man skal bruke skytevåpen holder det at man beveger på kontrollen, så plukker spillet selv opp hvor på skjermen du peker.

«The Legend of Zelda: Skyward Sword» slippes i 2011.

Nytt sportsspill med «Mario»

Nintendo er opptatt av at alle skal ha det gøy med spillene deres, både de som foretrekker «ordentlige» spillopplevelser og casual-folkene. «Mario Sports Mix», som slippes i 2011, er blant spillene som er for alle og lar deg delta i diverse idrettsgrener som Mario og vennene hans. Under pressekonferansen viste Nintendo frem basketball, ishocket og volleyball. «Wii Party» er et annet, en samling småspill som bruker Mii-ene og som har fokus på det sosiale. Ubisoft kommer for øvrig med med et nytt «Just Dance»-spill, så da har de danseglade noe å glede seg til.

Klikk på bildet for å forstørre.

Rollespillklassiker til DS

«Golden Sun» var blant kongene på Gameboy og seriens to spill er noe av det beste maskinen har å by på. Nå er det snart på tide med et nytt eventyr, «Golden Sun: Dark Dawn» er på vei til DS og ser virkelig bra ut. Tredimensjonal grafikk og lovende kampsystem

«Goldeneye» er tilbake

Hvis du hadde en Nintendo 64, er sannsynligheten stor for at du spilte skytespillet «Goldeneye» til døde. Nå kan du gjøre det på nytt, for en oppgradert versjon er på vei til Wii. Med unntak av at Daniel Craig har erstatt Brosnan som Bond, er alt som det skal være. Det vil si at både den strålende enspillerdelen og den utrolige flerspillerdelen er på plass. «Goldeneye» til Wii slippes i høst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spennende Mikke Mus-spill

Mikke Mus- og Disney-spill pleier som regel å være veldig snille, men ikke det kommende tredjepersons actioneventyret «Disney Epic Mickey». Spillet er en kombinasjon av rollespill, action og eventyr, og henter inspirasjon fra og byr på forlatte og ukjente Disney-figurer, attraksjoner og områder, i tillegg til enkelte som har forfalt og andre som er mer kjente.

Ifølge utviklerne er det som skiller spillet fra røkla at du kan tegne i og viske ut omgivelsene - du kan forandre omgivelsene, noe som lar deg løse oppgaver på ulike måter og forandrer spillopplvelsen. Verktøyene kan blant annet brukes til å få fiender over på din side og målet er at du skal kunne forme din egen opplevelse. Enkelte av brettene i spillet bygger på kjente tegnefilmer og disse ser det ikke ut til at du kan endre på, under pressekonferanse spilte utviklerne seg gjennom en bane inspirert av «Steamboat Willy».

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nytt «Kirby»-spill

Den rosa klumpen Kirby er en av Nintendos søteste, men også mindre kjente figurer. Sist gang vi så han på en konsoll var for sju år siden, men nå er comebacket snart her. «Kirby Epic Yarn» er et plattformspill hvor du skal leke deg gjennom omgivelsene, bokstavlig talt. Kirby kan forvandle seg til en rekke ulike gjenstander og ting, blant annet en UFO og et svært monster, og oppgavene og brettene ser nøyaktig så kreative og nyskapende ut som vi forventer fra et Nintendo-spill. Spillet kommer til høsten.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nytt «Donkey Kong»

Amerikanske Retro Studios står bak «Metroid Prime»-spillene, som er noen av de beste actionspillene noensinne. Etter det tredje spillet bestemte de seg for at nok er nok, og fikk en ny serie å leke med av Nintendo - «Donkey Kong». Spillet, «Donkey Kong Country Returns» er et tradisjonelt todimensjonalt plattformspill som ser ut til å slekte tungt på SNES-spillene, uten at det nødvendigvis er negativt. Grafikken er lekker, grafikken virker bra og selve spillet sjarmerende.

3D-håndholdt fra Nintendo

3D er en av de store greiene i år, men har til nå utelukkende blitt sett sammen med store skjermer og raske konsoller. Nintendo går som vanlig en annen vei og kommer med 3DS, en ny håndholdt maskin som kan vise 3D-bilder og ikke krever de vanlige briller. Maskinen ser ut som en DS Lite, med to skjermer hvor den ene kan vise 3D, forutsatt at du vil. Gjennom å bevege på en slider justerer du hvor mye 3D du vil ha. Skjerm nummer to er berøringsfølsom, akkurat som på DS.

Nintendo forteller at maskinen er mye kraftigere enn DS, har både bevegelses- og gyro-sensor, og en ordentlig styrespak. Maskinen kan spille vanlige DS-spill og har to kameraer, som lar deg både ta og vise bilder i 3D. 3DS kan også vise vanlig 3D-filmer, for eksempel «How to Train Your Dragon». 3DS-maskiner kan kommunisere med hverandre automatisk (lokalt), uansett hva maskinen brukes til. Blant annet kan maskinen/spillene dele kart, oppgave og utvidelser. Wi-fi er også på plass.

Et nytt flyspill med Kid Icarus, «Kid Icarus Uprising», skal være blant de første spillene til maskinen og ser veldig bra ut, grafikken er imponerende og fullt på høyde med det Gamecube serverte. Nintendo lover at det skal bli lettere å navigere seg rundt omkring, siden 3D gjør det lettere å vurdere dybde, størrelse og lignende. I tillegg til en rekke tredjepartsspill, har Nintendo mye å by på. Blant annet et nytt Nintendogs, som også skal ha med katter.

Blant tredjepartsspillene valgte Nintendo blant annet å trekke frem «Dj Hero», «Resident Evil», «Madden» og et nytt «Metal Gear Solid»-spill. Tredjepartsutviklerne er selvfølgelig veldig imponerte og gleder seg til å jobbe med maskinen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.