*Nettavisen* Nyheter.

Alt fra Sonys pressekonferanse på E3

Foto: (Sony/Polyphony Digital)

Betalingstjeneste til PSN, lanseringsdato til «Gran Turismo 5», 3D og Playstation Move.

17.06.10 12:09

Tirsdag kveld klokken 21.00 startet Sonys pressekonferanse Los Angeles i forkant av spillmessen E3 2010.

Sony kjørte hardt på spilling i tre dimensjoner og sin bevegelsesfølsomme spillsatsning Playstation Move. De fikk også plass til å vise frem en god del spill i den to timer lange konferansen.

Her er de viktigste nyhetene Sony annonserte:

Satser hardt på 3D

3D-bilder er en av årets store greier og Sony satser som forventet stort. Selskapet selv mener at PS3 skal gjøre det samme for 3D som maskinen har gjort for Blu-ray og en rekke spill er allerede tilgjenglige, blant annet «Super Stardust HD» og «Wipeout HD». «Killzone 3» er et annet spill som skal støtte 3D og utviklerne har hatt 3D i tankene under hele utviklingen, og mener at teknologien kommer til å gjøre spillopplevelsene enda mer engasjerende og involverende. Guerilla demonstrerte to nivåer og «Killzone 3» ser utrolig nok hakket vassere ut enn originalen, blant annet kan man nå fly rundt og omgivelsene virker mer varierte og detaljerte. Spillet lanseres i februar 2011 og skal også støtte Playstation Move, som hvis Wii-skytespill er noe å gå etter kommer til å fungere kjempebra.

Andre 3D-spill er blant annet «Motorstorm Apocalypse», «Gran Turismo 5», «The Sly Collection», «Crysis 2», «Mortal Kombat», «Tron: Evolution» og en del av spillene som kommer til Move.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Move for alle

Sonys Move har av mange blitt omtalt som en kopi av Wiis kontrollsystem, men i følge både utviklere og selskapet selv er den mye mer presis med 1:1-mapping. Sony lover at den både skal åpne for artige casual-spill og gi core-spillere nye mulighter. I motsetning til Microsoft har Sony bevist valgt å beholde knapper, siden de mener det er essensielt for at kontrollen skal kunne være så presis som de vil. Over 40 utviklere jobber med Move og du trenger ikke å være bekymret for å måtte velge mellom en Move- eller en vanlig versjon, samtlige spill støtter begge kontrollmåtene.

Klikk på bildet for å forstørre.

I tillegg til spillene som allerede er vist frem, er det mange Move-spill på vei. «Sorcery» (vår 2011) lar deg styre en trollman (Harry Potter-ish) og bruker Move-kontrollen til å kaste ulike magier, må blant annet forvandle seg til ulike dyr for å få tilgang til nye områder.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

I «Tiger Woods 2011» bruker man Move-kontrollen (støtten kommer som en oppdatering når kontrollen slippes) til å styre kølla, noe som ifølge EA fungerer kjempebra fordi kontrollen er presis og svarer med en gang. I tillegg til tilbakemeldinger på hvordan underlaget følges og lignende. I actionspillet «Heroes on the Move» har seks kjente Playstation-maskoter hovedrollen, blant annet Jak og Sly, og du skal kjempe mot fiender ved hjelp av Move. Andre titler er «Resident Evil 5» (oppdatering kommer), «Time Crisis», «Ruse», «Echochrome 2» og «Singstar Dance».

Playstation Move slippes i Europa 15. september og det kommer ulike versjoner. Bare Move-kontrollen kommer til å koste $49.99 og den som tvilsvarer Nunchuken skal koste $29.99, en samlepakke med ett spill $99.99, og en pakke med en PS3 til $399.99.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Betalingstjeneste til PSN

Sonys onlinetjeneste PSN har bestandig vært og skal være gratis og lar deg, i motsetning til Xbox Live, spille spill online uten å betale noe. Nå kommer Sony med noe de kaller Playstation Plus og som skal gi deg tilgang på nye tjenester og eksklusivt innhold, rabatter, spill og mye annet. En ting som er verdt å merke seg er at du bare har tilgang på innholdet så lenge du betaler for tjenesten. Playstation Plus lanseres senere denne måneden og skal koste $49.99 for ett år.

Klikk på bildet for å forstørre.

Tett EA-samarbeid

EA og Sony har samarbeidet lenge, og utgiverkjempen støtter opp om samtlige av Sonys initiativer (som Move) og kommer med eksklusivt innhold. En samlerutgave av «Medal of Honor», som det for øvrig ble vist en ny og meget imponerende trailer av, blir eksklusiv til PS3 og kommer til å innholde en oppdatert utgave av det første spillet i serien. Samlerutgaven av «Dead Space 2» blir også PS3-eksklusiv og huser også en nyversjon av «Dead Space: Extraction», med Move-støtte.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Portal 2 kommer til PS3

De tidligere PS3-haterne Valve, med sjefen Gabe Newell i spissen, skal endelig begynne å jobbe med Playstation 3 og det første spillet blir Portal 2. Playstation 3-utgaven skal visstnok bli den beste av dem alle og deler av Steam blir med over, blant annet Steamcloud som lar deg plasserede de lagrede spillene dine i nettskyen og ha tilgang på dem hvor som helst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Eksklusivt PS3-innhold

Sony har sikret seg mye nytt, ekskluivt innhold. Med actionspillet «Mafia 2» får PS3-eiere tilgang på en rekke nye oppdrag og flere timer med nytt innhold, helt gratis. «Assassin's Creed: Brotherhood» får også eksklusivt innhold, samt at flerspillerbetaen bare blir tilgjengelig på PS3. For å nevne noe, ifølge Sony.

Endelig Gran Turismo 5-dato

Det ekstremt etterlentede bilspillet «Gran Turismo 5» skal slippes 2. november, ihvertfall i USA. Forhåpentligvis blir det ikke utsatt igjen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Elektrisk oppfølger

Actionspillet «inFamous 2» slippes i 2011.

Twisted Metal er tilbake

Actionbilspillet «Twisted Metal», som gjorde suksess på både PS1 og PS2, gjør endelig sin PS3-debut, blir utviklet av mange av de samme folka og har navnet «Twisted Metal». Som de andre spillene ser dette ut til å fokusere på over-the-top action og flerspiller, Sony demonstrerte en flerspillerkamp hvor vedkommende som styrte herjet rundt i helikopter. Kartene skal være store, åpne for ulike spillestiler og tillate mange spillere. Kampene forgår mellom ulike fraksjoner som består av personer du ikke ville tatt med hjem til mor og far.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.