RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alt i ett

De nye leserbrettene, som iPad, tilbyr uendelige muligheter.
De nye leserbrettene, som iPad, tilbyr uendelige muligheter. Foto: Creatas
Sist oppdatert:
Nå kan du legge igjen mye av bagasjen hjemme.

Lesebrett som iPad og Samsung Galaxy er avanserte datamaskiner, og surfing på internett eller magasinlesning er bare to av mange muligheter.

Reiseguider og bøker

En rekke av de større aktørene har laget egne reiseguider for iPhone, og du vil kunne bruke disse på iPad. Etter hvert vil det komme egne utgaver for de større lesebrettene. For alle typer bøker er det foreløpig rettighetsbegrensninger som ennå ikke er avklart.
For å omgå begrensningene utenfor USA kan du opprettet en egen konto for det amerikanske markedet, men da kan du i første omgang kun laste ned gratis utgaver.

Filmer og serier

Filmer og serier du har lagret på din datamaskin kan du formatere i et lesebrettformat. Du vil også kunne leie filmer digitalt. Programmer som Voddler lar deg streame filmer via wifi til ditt lesebrett.

Musikk

Din iPad fungerer også som en ren mp3-avspiller, med utgang for hodetelefoner. Lyden på høytalerne er for øvrig forbausende god.

Kart

Lesebrett som iPad har et eget kartprogram du kan orientere deg etter når du er koblet opp til trådløst nettverk eller gsm. Neste generasjon vil muligens inneholde en ordentlig gps-løsning.

LAST NED GRATIS REISEGUIDER

Spill

Ikke minst for barna finnes det tusenvis av spill, og med brettenes lange batteritid (iPad opptil ti timer) er de ypperlig på de lange flyreisene.

Pass, billetter og andre papirer

Du bør ha en kopi av passet ditt, enten i papirform eller som en pdf-kopi på lesebrettet. iPad har en egen bibliotek-app med en egen seksjon for pdf-er. Her kan du legge inn andre viktige papirer, flybilletter med strekkode, arbeidsdokumenter og reiserute, for å nevne noe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere