*Nettavisen* Nyheter.

Alt klart for første dukkert

Foto: (Nettavisen/Anders Røeggen)

Ingen kø og bare seks personer i hovedbassenget da Frognerbadet åpnet for sesongen.

18.05.10 16:42

De ivrige morgenbaderne hadde allerede gjort seg ferdig med sesongens første økt da Nettavisen sjekket forholdene i Frognerbadet på sin første åpningsdag.

- Et eldorado

For Kirsten Grønseth passer det perfekt å ta starte dagen med et forfriskende bad.

- Dette er jo et eldorado midt i byen, og god treninger er det jo også.

Hun har vært en flittig bruker at badet ved Frognerparken i mange år, og var svært entusiastisk over at det nå er åpnet for sesongen.

Grønseth synes det er rart at ikke flere folk har funnet denne avslappende oasen. Litt over klokken 08 tirsdag morgen var det bare seks personer i hovedbassenget.

- For dem som har sjansen er dette et perfekt tidspunkt for en stille og rolig treningsøkt. Gjengen som kommer klokken 07 er ferdig og ungene er ikke på plass før om en time, tipser Grønseth.

Sånn er det store deler av sesongen – stille og behagelig.

Varmt i vannet

Noen solgløtt gjorde starten på dagen ekstra deilig for dem som hadde funnet turen til Frognerbadet. En temperatur på rundt 15 grader var heller ikke noen hindring.

- Hit kommer jeg uansett vær og med en morgenkåpe gjør det ingenting om det er litt kaldt. Regn er også veldig deilig, bedyrer den entusiastiske badegjesten, som er så heldig at hun bor like ved utendørsanlegget.

Uansett temperatur i luften, så bør 26 grader i vannet være innbydende for de aller fleste.

Ungene på fjerde klassetrinn ved Majorstua skole var i alle fall strålende fornøyd med å bruke litt av dagen i anleggets store plaskebasseng.

Tøyenbadets friluftsbad åpnet også tirsdag. Dermed er det også mulig å bade både utendørs og innendørs ved Tøyenparken utover våren og sommeren.

Les mer om Oslobadene på kommunens nettsider.

Sommertemperaturer

For dem som er litt mer forsiktig er bare å vente til ut i uka. Fra mandag til torsdag dobler temperaturen seg i Oslo - fra 12 til 24 grader.

Sjekk temperaturene på Nettavisens værtjeneste.

En høytrykksrygg som ligger over Nordsjøen, er på vei sørover. Det medfører stort sett oppholdsvær. Allerede onsdag ser det ut til å bli pent i hele Sør-Norge.

- For Oslo og Østlandet blir dette en flott uke. Ikke skikkelig tropevarme, men temperaturene kommer opp på 20-tallet torsdag og fredag, sier Storm-meteorolog Martin Grønnevet til Nettavisen.

Dermed kan Oslo gjøre seg klar til de varmeste dagene hittil i år.

3279

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.