*Nettavisen* Nyheter.

Alt nytt om Grand Theft Auto IV

Rockstar har sluppet et ras av nyheter om «Grand Theft Auto IV». Her er alle detaljene.

25.01.08 08:11

(Spillmagasinet): «Grand Theft Auto IV» er at spillene vi virkelig gleder oss til i 2008.

Utviklerne Rockstar Games har bekreftet at spillet slippes den 29. april, og nå varmes det opp med en rekke ferske nyheter om den etterlengtede tittelen, formidlet gjennom amerikanske nettsider som IGN.com.

Les også:
- Alt av bilder og video
- Full GTA-opplevelse kun på Xbox
- Alt vi vet om Grand Theft Auto IV

Nytt kampsystem

Først og fremst har Rockstar fikset på skyte- og kampsystemet, både i og utenfor bilen. Sitter du i bilen og skal plaffe ned uskyldig forbipasserende på fortauet, kan du nå bruke høyre styrespake til å sikte inn kneskåler, fordekk på andre biler eller stropper på tømmerbiler.

Til fots har Rockstar lagt om til en stil i retning av «Gears of War», hvor du med en knapp dukker bak gjenstander, hopper videre til neste skjulested og så videre, skriver Eurogamer. Det skal være mulig å skyte blindt som i «Gears of War» også.

Dramatiske effekter

Dersom du snikskyter fiender spilles skuddet av i sakte film for den dramatiske effektens skyld og kameraet følger også folk som blir sprengt til værs av granater.

Det skal også være mulig å låse fast siktet for å treffe bedre når du kaster granater.

Mobiltelefonen er viktig

Mobiltelefoner spiller dessuten en stor rolle i «GTA IV». Du kan blant annet ringe inn tips til politiet om en forbrytelse og knabbe en bil når de kommer. Politibiler har nemlig datamaskiner hvor du kan lete opp navn og adresser samt laste opp bilder fra telefonen din for å sjekke en persons rulleblad.

Å løpe fra politiet har også endret seg en smule. Kjent fra for eksempel «Need for Speed: Most Wanted» får figuren din nå en radius du må komme deg usett ut fra for å slippe unna purken.

Se den siste traileren fra «GTA IV»
(Artikkelen fortsetter under videovinduet)

HTML EMBED

Se flere spillvideoer her

Du kan (og bør) også bruke telefonen til å skaffe deg nye venner. Hver venn representerer et sideoppdrag som vil gi deg fordeler som gratis helikopterturer eller gratis leveranse av våpen hvor som helst i byen.

Du kan også gå på fylla med kompisene dine og blir du dritings vil figuren din bli en smule vanskelig å kontrollere, akkurat som i virkeligheten. Klarer du likevel å karre deg hjem blir du enda bedre likt av vennene dine.

Endelig autolagring

En velkommen forbedring i serien er autolagring etter hvert oppdrag. Du kan også dra til et skjulested for å lagre og dersom et oppdrag ikke går helt veien kan du sende en tekstmelding med telefonen din for å restarte oppdraget.

Grafisk sett skal spillet være alt vi har håpet på og fysikkmotoren sørger for en mye mer realistisk spillverden. Figurene i spillet er dessuten mer livaktig animert - akkurat som vi forventer av et spill til Playstation 3 og Xbox 360 med andre ord. Verdenen du beveger deg rundt skal dessuten være mer levende med folk som spiser pølser, politiet som jakter på andre skurker og andre tilfeldigheter.

Telefonen din fungerer også som en virtuell mp3-spiller slik at du når som helst kan høre på dine favorittlåter i spillet.

«Grand Theft Auto IV» slippes til Playstation 3 og Xbox 360 den 29. april 2008.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag