Gå til sidens hovedinnhold

Alt ødelagt i brann

Absolutt alt ble ødelagt i brann hos Thornæs Jern & Metall på Klemetsrud natt søndag. Men allerede nå er innehaver Alfred Thornæs klar for at stedet skal gjenoppbygges.

Klemetsrud: Helt fra 1982 har Thornæs Jern & Metall holdt til i industriområdet ved Enebakkveien på Klemetsrud. Nå er det ene av byggene deres totalskadd i brann. Jeg fikk melding ved 3-tiden natt til søndag, og da jeg kom hit, var absolutt alt ødelagt, sier innehaver Alfred Thornæs.

Vi driver med produksjon av brødbakeutstyr i form av tynnplateartikler, forteller innehaveren . Og så leide jeg ut noe av lokalet til et malerfirma, og mest sannsynlig var det der brannen oppsto.

Vannproblem

Brannen ble meldt av forbipasserende, og brannvesenet rykket raskt ut. Men på grunn av at området ikke er knyttet til det offentlige vann- og avløpsnettet, ble det problemer med å få frem vann til slokking. Slanger måtte legges ut fra Godheim hvor ledningsnettet stopper.

Om større vannkapasitet hadde hjulpet, spekulerer Thornæs ikke i, men han er glad for at brannvesenet klarte å begrense ilden. For det ligger jo et billakkeringsverksted vegg-i-vegg og han har selv et verksted bare få meter unna.

Det tok jo også fyr i trær på baksiden, og på toppen av skråningen der ligger det også et hus, viser Thornæs.

Enebakkveien var stengt til utpå søndag formiddag.

Årsak

Politiets etterforskere var her på morgenen i dag (mandag), men de ga uttrykk for at det ville bli vanskelig å finne brannårsaken for absolutt alt er jo ødelagt. Men de har antydet at det er der hvor malerfirmaet holdt til, at brannen oppsto.

Bygges opp

Alfred Thornæs er selvfølgelig lei seg for at bygningen er ødelagt. Men nå får vi anledning til å bygge opp et nytt og moderne verksted, sier han og venter på klarsignal fra politiet slik at opprydding kan settes i gang. For det er om å gjøre å få så kort arbeidsavbrekk som mulig. Vi hadde jo blant annet fire tonn aluminium liggende som skulle bearbeides, sier Alfred Thornæs. Og flere bakerfirmaer vi har avtaler med venter på sine varer.

Reklame

NÅ: 60 % på kule badebukser