Alt om mineralsminken

Stjernene er ikke født med porselenshud. De stråler i sminke laget av naturlige mineraler. Produktene finnes også i forskjellige utgaver i Norge.

26.04.07 10:59

(SIDE2): Scarlett Johansson, Nelly Fortado og Madonna bruker kun sunne produkter, for å få vakker hud.

Mineralsminken er en av deres favoritter. Les alt om mineralsminken her.

Mineralsminke til lavere pris
Mineralsminke er produkter som er helt uten kjemiske ingredisenser. Den passer perfekt for deg med acne eller sensitiv hud.

I Norge finnes i dag merkene I.D Bare Minerals, Glo Minerals og Young Blood Mineral Cosmetics - alle selges på hudpleiesalonger.

Fra juli 2007 kommer også merket Isadora i kjedebutikkene. De legger seg på et lavere prisnivå enn flere av konkurrentene.

Beskyttelse
Norske hudpleier snakker varmt om mineralsminke, men har liten erfaring med den nye sminken fra Isadora.

- Jeg har selv sett kunder som har fått fantastisk hud etter at de begynte med mineralsminke. Det er bedre å gå med mineralsminke enn å ikke ha noen beskyttelse i ansiktet i det hele tatt, mener Anne Berit Eide, daglig leder på Oslo Hudpleieklinikk.

Eide hadde ikke makeup i salongen før hun tok inn I.D.

- Mineralsminken er solbeskyttende. Det er mye sunnere å gå ut i Bogstadveien med mineralsminke, enn å gå helt uten, mener hun.

Lærer seg ikke kunsten
Hudpleieren forklarer at hudproblemer ofte ligger i at norske jenter er for naturlige.

- Vi skal være så naturlige, og ikke bruke sminke. Men hvis vi ser på idealene og de kvinnene vi helst vil ligne i verden, er dette kvinner som har brukt sminke siden 12-13 årsalderen. De har lært seg kunsten å sminke seg naturlig, slik at det ser ut som de ikke har på seg sminke, forklarer hun.

Eide innrømmer at hun ikke kan så mye om andre merker som har mineralsminke.

- Jeg stoler på I.D. siden jeg selv har sett forandringene, men det kan godt være at andre merker også er laget på samme fabrikk. Det viktigste for meg er at produktet er av god kvalitet, sier hun.

Så legger hudpleieren til.

- Det verste for huden er hvis du ikke renser den. Å rense huden er det viktigste for all pleie.

Sink - rensende for huden
- Mineraler er også kjemikaler, men noen av mineralene er mye sunnere enn andre. Jeg jobber kun med I.D, som inneholder mye sink. Sink er utrolig rensende på huden, forteller hudpleier Elisabeth Lein ved Beth's Beauty Center AS.

Hun legger til.

- Jeg kjenner ikke de nye produktene til Isadora, men hvilke mineraler de inneholder, er helt avgjørende for hvor godt produktet er.

Uten konserveringsmiddel
Den nye mineralsminken skal ifølge Isadora inneholde sink oksid og titanium oksid. Sminken skal også inneholde 100 prosent mineraler, og være helt fri for konserveringsmiddel, talk, oljer og wax.

Les mer om mote og skjønnhet her:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag