RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alt trådløst hos HP

Sist oppdatert:
Hewlett-Packard lanserte mandag sin høstkolleksjon av bærbare maskiner. Stikkordet for de nye maskinene er trådløs tilgjengelighet i alle former.

Bærbare PC-er har lenge vært det heteste i PC-markedet. Stadig flere bytter ut den stasjonære maskinen til fordel for bærbare alternativ. Overgangen til laptop betyr ikke lenger en avveining mellom maskinkraft og mobilitet. De bærbare maskinene er i dag så kraftige at det sjelden blir et avgjørende moment.

- Markedet har satt seg. De som har valgt bærbart velger fortsatt bærbart og de som holder på stasjonært velger stasjonær. Fortsatt er det en vekst på bærbart, men ikke så markant som tidligere, sa markedssjef Ingeborg Flønes i HP på en pressekonferanse mandag.

Uten en tråd
HP går tungt for det bærbare og viste på pressekonferansen frem tre nye modeller, som skal fylle ut selskapets bærbare familie. Felles for alle modellene er at de nå leveres med innebygget støtte for trådløs nettverkstilgang.

Både den "personlige" trådløsteknologien Bluetooth og nettverksteknologien 802.11 er standard i de nye bærbare maskinene. Det betyr at PC-ene kan kobles til internett uansett om det skjer med mobiltelefon eller direkte på et trådløst nett.

- Morgendagens brukere skal koble seg til over alt, når de vil. Det skal være enkelt å koble seg opp og overgangen mellom de ulike nettene må være smidig, sier Flønes.

Dumper Compact Flash
HPs laptop-familie spenner nå fra den minste "ultramobile" NC4000 til verstingen NW8000. Sistnevnte stiller blant annet med 1,7GHz Intel Pentium prosessor og et grafikkort på 128MB.

Sammen med de tradisjonelle bærbare PC-ene kommer det også en oppdatert Tablet-PC fra HP. TC1100 er stort sett lik forgjengeren, men skilter med en kraftigere prosessor, mer minne og innebygget SD-kort. Samtidig har HP fjernet Compact Flash-porten.

- Det har vi gjort fordi SD kommer mer og mer. Det tar mindre plass og fungerer direkte sammen med våre andre produkter som kamera og lomme-PC, sier Aksel Storjohan i HP Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere