*Nettavisen* Nyheter.

Alt vi vet om Grand Theft Auto IV

Tonnevis av detaljer fra «Grand Theft Auto IV» har lekket ut på internett. Her er de fleste av dem.

12.04.07 15:46

Klikk på play-knappen for å se den første traileren til «Grand Theft Auto IV».

(Spillmagasinet): I det kommende nummeret av Game Informer publiserer det amerikanske spillmagasinet en ti siders spesial på «Grand Theft Auto 4».

Naturligvis har detaljene fra artikkelen lekket til nettet, og dette er hva vi vet om «GTA IV» så langt.

- Betydelig annerledes

- Spillet vil være like betydelig annerledes sammenliknet med tidligere spill som «Grand Theft Auto III» var i forhold til tidligere «top-down» organiserte ran, sier rockstargrunnleggeren Dan Houser til Game Informer.

Spillet skal tilby spillerne større frihet og mange flere valg enn i «San Andreas», men spillverdenen du beveger deg i er mindre.

Som den første traileren fra spillet avslørte, foregår «GTA IV» i Liberty City (New York), og du spiller hovedpersonen Niko Bellic - en øst-europeisk imigrant på jakt etter den «amerikanske drømmen».

Nico har kommet til landet på oppfordring fra sin fetter Roman som lokket ham med et liv i luksus, men som i virkeligheten bare ønsker å dekke over sine egne feil i livet. Roman fungerer som din eneste kontakt inntil du klarer å stå på egne ben, skriver Eurogamer.

Større valgfrihet

I tidligere «GTA»-utgaver blir spillet skøvet fremover av at du får oppdrag fra andre personer. Dette endres nå.

Du vil til en viss grad ta i mot oppdrag som før, men du skal nå stå friere til å ta egne telefoner, sette opp møter og legge dine egne planer.

Det er sikkert flere elementer i spillet som gir spillerne større handlefrihet, men dette er foreløpig ukjent.

Liberty City = New York

Spillet er denne gangen flyttet fra veskysten av USA til østkystens Liberty City, inspirert av New York City.

Spillerne får utforske fire av fem bydeler i New York, samt deler av Jersey. I kjent stil har områdene fått egne navn, Brooklyn er Broker, Manhattan er Algonquin, Queens er Dukes, Bronx er Brohan og New Jersey kalles Alderney. Og frihetsgudinnen heter «Statue of Happiness».

Du vil kunne kjøre motorsykkel og bil i «GTA IV», men det meste annet av ekstrastæsj er borte, inkludert fly. Dette er gjort fordi du kun har en by å forholde deg til og for å gi spillet en ekstra følelse av realisme.

Selv om spillet er mindre i utstrekning enn «San Andreas» skal detaljrikdommen og frihetsfølelsen mer enn dekke opp for dette, hevder Rockstar.

Du har allerede fått en smakebit av dette i traileren fra spillet, men Rockstar hevder også at den kunstige intelligensen i spillet er kraftig forbedret. Mannen i gata vil med andre ord virke mye mer troverdig og differansiert enn tidligere.

Endelig flerspiller

For første gang vil «Grand Theft Auto» tilby en flerspillermodus, men det kommer ikke til å bli et MMORPG (massivt multiplayer online rollespill), skriver Eurogamer.

Rockstar går ikke inn i detaljene, men lover at det skal bli en annen opplevelse en enspillerkampanjen, morsom, interessant og progressiv. Du verden.

Teknisk sett vil utgavene til PS3 og Xbox 360 se helt like ut grafisk, og lastetider skal være en sagablott etter at spillet er i gang. Det tror vi når vi ser det.

«GTA IV» slippes samtidig til både Xbox 360 og Playstation 3 den 19. oktober i Norge - tre dager etter at det kommer i USA.

Vet du noe mer om «GTA IV», noen teorier du vil dele med leserne, gleder du deg? Spytt ut i kommentarfeltet nedenfor.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.