RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alternative nyttårsforsetter

Sist oppdatert:
Her er tips til nyttårsforsetter det er mulig å overholde.

Lei av å skuffe deg selv år på år fordi du bryter dine egne nyttårsforsetter? Forsøk noen litt mindre utopiske løfter, det er ikke så mye som skal til:

Kommuniser, kommuniser, kommuniser

Å dele tingene du grubler på og holder inni deg kan forebygge mang en diskusjon og krangel med partneren din eller vennene dine. Hvis de har gjort noe som plager deg, la dem få vite det. Fortell dem også hvis de har gledet deg eller har gjort noe du synes bra om. God kommunikasjon er ofte limet som holder menneskelige forhold sammen.

Du kan også åpne deg litt mer for fremmede rundt deg. Vær hyggelig med en bussjåfør, slå av en prat med en gammel dame på gaten eller gi en forbipasserende et vennlig smil. Det skal ikke mye til for å glede andre, og du vil bli overrasket over hvor glad du selv blir.

Bøy deg i støvet; vær snillere

Uansett hvor snill og hyggelig du er, er det alltid situasjoner du kan forbedre. Kvinnene kan eksempelvis fortelle partneren hvor godt han lukter og hvor bra han ser ut når dere er på vei er sted. La ham lytte til det han vil på radioen i bilen, selv om det er en fotballkamp. Mennene kan dra litt eldre, men enn så gjeldende triks; Dra ut stolen hennes på restaurant, hjelp henne med jakken, hold døren for henne. Det skal ikke mye til for å være snillere, og man får mye igjen for det.

Gjør noen sit-ups, ditt late dyr!

Ja, dette skulle være alternative nyttårsforsetter, men hvis du er en av dem som år på år har sagt ”jeg skal begynne å trene”, kan nyttårsforsettet i år være å faktisk utføre det. Det er ikke snakk om å dedisere livet sitt til fysisk aktivitet, men et par øvelser om dagen gjør underverker for både helsen og humøret ditt.

Sannhetens time

La oss krype til korset og innrømme at vi alle forteller en liten hvit løgn eller to i blant. Og hvis du påstår at du ikke forteller hvite løgner, ja, så forteller du nettopp en hvit løgn. Ofte lyver vi om de merkeligste og mest unødvendige ting, så la dette året bli fritt for små ”uskyldige” løgner.

Gled andre; gled deg selv

De fleste nyttårsforsetter handler om forbedre seg selv, men i år kan du vinkle dem på en litt ny måte. Istedet for "slutte å røyke", "slutte å spise sjokolade" og diverse andre standardiserte forsetter, kan du erstatte dem med "lage en god middag til partneren", "invitere til fest for å feire gode vennskap", "tilbringe mer tid med familien", altså forsetter som gjør noe også for andre enn deg selv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere