RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Altinex-hopp etter kontraktsoppslag(Ny)

Sist oppdatert:
Et oppslag om nye kontrakter til Altinex i Harstad Tidende fikk fart på kursen i dag. Ledelsen toner imidlertid ned kontraktene, som ikke har vært meldt over børs
Etter at saken ble publisert at Harstad Tidendes nettutgave i ettermiddag og senere plukket opp av tradere på Oslo Børs har Altinex kursen steget markant mandag. Oslo Børs har ved 15-tiden valgt å innføre børspause på grunn av oppgangen som er på 13,3 prosent, børspausen ble opphevet en halvtime senere.

Kontraktene omtalt av Harstad Tidende har ikke vært meldt over Oslo Børs, men satte fart i aksjekursen. President Olaf I. Ellingsen i Altinex toner overfor iMarkedet ned innholdet i artikkelen, og mener at kontraktene ikke er av en størrelse som avviker fra det selskapet allerede har signalisert som forventet utvikling.

- De kontraktene gir et positivt bidrag til vår beskjeftigelse, men representere ikke noen endring i vår utviklingskurve. Et selskap av vår størrelse skal ha en del slike kontrakter gjennom året, og de er en del av vår naturlige forretningsutvikling, sier Ellingsen til iMarkedet.

Ellignensen påpeker at Altinex er en liten aksje, noe som kan gi volatilitet.

- Det er positivt at det skjer ting i aksjen vår, sier Ellingsen, som innrømmer at dagens utslag er litt for mye av det gode.

Oppdragsgiver Statoil

Ifølge Harstad Tidende harAltinex fått kontrakter på leveranser av offshoretjenester til Statoil på Snøhvit-feltet (Barentshavet) og Norne-satelittene (Norskehavet) med oppstart til høsten.

I tillegg er Altinex i gang med drift på Kristin-feltet i Haltenbanken. Altinex skal med sin egenutviklede teknologi fjerne topphullskaks ved boring i disse tre feltene. Oppdragsgiver er Statoil.

- Vi har vært heldige og dyktige sammen med våre operatører som har fått disse kontraktene, som er med på å trygge arbeidsplassene våre på denne delen av virksomheten vår ut 2005, sier daglig leder for Altinex Offshore Services, Roald Johansen til Harstad Tidende.

Roald Johansen vil ikke si hvor mye kontraktene med Statoil er verdt, men de utgjør en vesentlig del av Offshore Services' årsomsetning. Altinex ASA hadde i første kvartal en omsetning på drøyt 15 millioner, melder avisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere