RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Altinex Oil kjøper oljeandel(Ny)

Sist oppdatert:
Altinex Oil kjøper mindre andel i Enoch-funnet med produksjonsstart i 2006
Altinex Oil AS har inngått avtale om kjøp av TOTAL E&P Norge sine andeler i deler av utvinningstillatelsene 048 og 048B på norsk sokkel med Statoil som operatør. Dette kommer frem i en melding.

- Prisen er ikke oppgitt av konfidensielle hensyn, noe som er vanlig i bransjen, sier kosnernsjef Olaf I. Ellingsen i Altinex til iMarkedet.no

Området er lokalisert i Nordsjøen rett vest for Stavanger og inneholder bl.a. Enoch-funnet som strekker seg inn på britisk kontinentalsokkel.

Utvinnbare reserver fra Enoch-funnet er ventet å være 15 millioner fat oljeekvivalenter. Paladin er operatør for utbygging og drift av feltet.

I meldingen heter det at Enoch bygges ut fra engelsk side med en havbunnsløsning som knyttes til Brae-plattformen. Oljen eksporteres via Forties-rørledningen til Cruden Bay, mens gassen blir solgt offshore til Brae. Plan for utbygging og drift vil bli overlevert myndighetene i løpet av kort tid. Produksjonsstart på Enoch er planlagt til høsten 2006 og vil gi Altinex en dagsproduksjon på 500-600 fat oljeekvivalenter per døgn, opplyses det.

Altinex andel i lisensene og feltet er ikke oppgitt i meldingen. Ellingsen begrunner dette med at fordeling vil avhenge av beregningen i forbindelse med unitiseringen mellom den britiske og norske delen av feltet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere