RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Altinex ser bedring

Sist oppdatert:
Altinex melder at de nå forventer resultater for første kvartal over selskapets budsjetter. Arbeidet med å finne en refinanseringsløsning for selskapet fortsetter
Det går frem av en pressemelding fra offshoreteknologiselskapet sendt torsdag morgen.

Selskapet forventer nå et driftsresultat før avskrivninger på 0,8 millioner, og et underskudd før skatt på 1,6 millioner kroner i første kvartal.

- Driftsmessig blir Q1 noe bedre enn selskapets budsjetter, heter det i meldingen.

Det er tiltak på kostnadssiden som nå begynnrr å bære frukter for selskapet, og resultatene er markant forbedret i forhold til samme periode i fjor.

Selskapet ser nå et EBITDA-resultat på 4,3 millioner for 2003, og et resultat før skatt på minus 3,4 millioner. Det er basert på en omsetning på 47 millioner kroner.

Ettersom behovet for å reinvestere i anleggsmidler for dagens aktivitet er svært beskjedent, vil et slikt driftsresultat bety at selskapets drift vil generere positiv likviditet i størrelsesorden en million.

Det er imidlertid ikke nok til å betjene selskapets gjeld og avdrag.

- Behovet for å finne en løsning er på alle måter presserende særlig fordi en i dagens situasjon står i fare for å `slite ut` ansatte samt forholdet til banken og andre forretningsforbindelser. Dertil er likviditetssituasjonen fortsatt kritisk og det forventes ikke at den vil bedre seg nevneverdig med det første, sier selskapet i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere