RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Altinex ser knallvekst på oljen

Sist oppdatert:
Det lille olje- og oljeserviceselskapet Altinex har ambisiøse planer for selskapet. Les hva selskapet forventer innen to år her
Olje- og oljeserviceselskapet Altinex har i dag eierandeler i to mindre brønner i Nordsjøen, men forventer mye mer. Det kom frem under Paretos olje- og offshoreseminar onsdag.

I presentasjonen gikk konsernsjef Olav I. Ellingsen mest inn på den delen av Altinex som i dag genererer kontanter. Dette er den ukjente, og i disse oljetider, minst sexy delen av selskapet. Men Ellingsen tror potensialet kan være stort.

I første rekke leverer Altinex i dag systemer for rengjøring av vann, både på plattformer samt kloakkhåndteringsteknologi til kloakkanlegg. Selskapets andre divisjon, Oil Services, leverer også teknologi til kartlegging og overvåking av oljebrønner samt oilsample flasker.

Høye mål

Men det er innenfor olje selskapet skal generere mest. På presentasjonen onsdag presenterte Ellingsen sine to års mål for selskapet, som kan tolkes som en visjon for selskapet.

Produksjonen av olje som Altinex eier skal være på 5.000 fat per dag, noe som vil generere en kontantstrøm (EBITDA) på 600 millioner kroner. I tillegg ser Ellingsen for seg at oljedelen blir delistet for seg selv, og skilt fra resten av Altinex.

For de andre enhetene i Altinex, som leverer tjenester til oljeindustrien samt lager håndteringsteknologi for avfallsvann, forventer Ellingsen en omsetning innen to år på 500 millioner kroner.

Lisensrunden TFO2005 er også i Ellingsens kikkert, samtidig som han kunne meddele markedet om at de jobber aktivt for å se på andeler i lisenser.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere