RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Altinex ser økt kontantstrøm

Sist oppdatert:
Oljeservice- og oljeselskapet Altinex fortsetter å cruise rundt fjorårsnivåene for den operative virksomheten. De ser imidlertid en styrking av kontantstrømmen i fjerde kvartal
Altinex fikk et samlet driftsresultat før avskrivninger, EBITDA, på 1,2 millioner kroner i tredje kvartal ned 2,1 millioner i forhold til i fjor.

Årets EBITDA-resultat inkluderer imidlertid 1,4 millioner oppstartskostnader fra Altinex Oil. I tillegg til at ICD-royalty i tredje kvartal i fjor var 1,3 millioner høyere grunnet en avregningsjustering. Justert for disse forhold var EBITDA
dette kvartalet 0,6 millioner bedre enn samme kvartal sist år, ifølge selskapet.

Driftsinntektene var på 13,6 millioner kroner i kvartalet ned fra 16 millioner i samme periode i fjor. Resultat før skatt endte nær null, ned fra 0,6 millioner i samme periode i fjor.

Konsernets likviditetssituasjon er tilfredsstillende med positiv cash-flow fra driften.

- Med ferdigstillelse av større tilvirkningskontrakter og innbetaling av ICD-inntekter forventes en betydelig bedring av kontantbeholdningen i fjerde kvartal, skriver selskapet i rapporten.

Det knytter seg nå stor spenning til den videre utviklingen av selskapets olje- og gassatsning Altinex Oil.

Selskapet avventer nå en godkjennelse for å bli operative på norsk sokkel fra Olje- og Energidepartementets. Det ble videre søkt om tildeling av letelisenser i TFO 2004 i september.

- Eventuell tildeling vil skje i løpet av 2004. Selskapets strategi vil også inkludere kjøp av andeler i produserende felt. Slike kjøp vil kreve vesentlig kapitaltilførsel, heter det i rapporten.

Morselskapet i Altinex har et ikke aktivert fremførbart underskudd på 144 millioner kroner - noe som vil kunne utgjøre 9 øre pr. aksje i nominell verdi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere