RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Altinex venter på danske nyheter

Sist oppdatert:
Altinex og konsernsjef Olaf I Ellingsen kan forvente resultatene fra en ny leteboring på dansk sokkel i løpet av juli.
Det er Robin-prospektet i den vestlige delen av dansk sokkel i Nordsjøen som nå er gjenstand for leteboring. Boringen skjer på lisens 11/98 som grenser opp til den tyske kontinetalsokkel.

Det er den oppjekkbare boreriggen Ensco 72 som borer letebrønnen på vegne av konsortiet som ledes av statsoljeselskapet DONG og tyske Wintershall med eierandeler på henholdsvis 23 og 42 prosent. Altinex er med gjennom kjøpet av danske Denerco inne med en andel på 10 prosent. I tillegg er Petro-Canada med i lisensen.

Boringen av brønnen startet 6. juni og er ventet å ta omkring 30 dager. Riggen er forøvrig den samme som fant mer olje nordøst på Syd Arne-feltet på dansk sokkel i våres.

- Vi har moderate forhåpninger til brønnen, sier konsernsjef Olaf I. Ellingsen i Altinex til NA24 iMarkedet.

Letebrønnen karakteriseres som en høy risikobrønn, og primær målet er naturgass. Skulle det bli gjort et kommersielt funn vil feltet sannsynligvis knyttes til Wintershalls A6-A-plattform omkring syv kilometer unna på tysk sokkel. A6-A er i dag Tysklands eneste produserende gassfelt offshore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere