*Nettavisen* Nyheter.

Altinn stengt etter sikkerhetsglipp

Oslo (NTB-Per Christensen): Skatteetatens portal Altinn.no var fortsatt stengt tirsdag kveld etter en sikkerhetsglipp tidligere på dagen. Mange opplevde å bli logget inn som en annen person da de skulle sjekke ligningen for 2011.

20.03.12 22:03

- Det jobbes på spreng utover kvelden og natten om nødvendig. Datasikkerhet har høyeste prioritet hos oss, og vi åpner ikke portalen før vi er hundre prosent sikre på at alt er i orden, sier informasjonsansvarlig Jørgen Ferkingstad i Altinn.no til NTB.

Problemene oppsto etter at portalen var nede en periode på ettermiddagen. Da den så ble åpnet igjen klokken 18.17, fikk alle som logget seg inn, se det samme skjermbildet av en annen persons navn og personnummer.

Portalen ble stengt så snart Skatteetaten ble oppmerksom på feilen. Mange ringte inn, og det ble tvitret masse om det som skjedde.

- Det ble kringkastet overalt. Vi stengte med en gang vi skjønte at mange kom inn på denne ene brukerens skjermside. Det er sterkt beklagelig og veldig alvorlig, sier Ferkingstad. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.