RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Aluminiumsgigant kutter i Europa

Sist oppdatert:
Det canadiske aluminiumskonsernet sliter nå i likehet med Norsk Hydro med lønnsomheten i den europeiske virksomhet, og varsler store kutt i Tyskland og Sveits
Det er anleggene i tyske Singen og sveitsiske Sierre som nå får merke øksen hos verdens nest største produsent av primæraluminium.

De to anleggene som produserer videreforedlede produkter blant annet til bilbransjen skal tilsammen kutte staben med 410 ansatte, fordelt med 300 i Tyskland og 110 i Sveits. Alcan sier de nå vil itnegrere ekstrusjonvirksomheten ved de to anleggen samt konsolidere produksjonen av bildeler og komposittprodukter.

Alcan har i dag henholdsvis 2.200 og 1.200 ansatte i Singen og Sierre.

Det er økende ksotnader til råvarer, det svake vekslignsforholdet mellom euro og amerikanske dollar samt et tøft marked i sentral Europa som nå presser selskapet til ktutene, ifølge Alcan.

Norsk Hydros produksjon i Tyskland har også kommet i økende grad i fokus på grunn av manglende lønnsomhet den siste tiden på grunn av økte energikostnader.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere