RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvdal-datter gir ut bok om morens svik

Foto: Morten Holm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Den 26 år gamle datteren til kvinnen som ble dømt til 15 års fengsel i Alvdal-saken, har skrevet bok om sin egen barndom.

I «Mammas svik» beskriver hun overgrep fra mor og stefar.

Moren ble sammen med stefaren og et nabopar dømt for overgrep mot 26-åringens småsøsken. Den 48 år gamle moren er nå tiltalt sammen med en tidligere ektemann for overgrep mot 26-åringen. Begge nekter straffskyld for overgrepene, som ifølge tiltalen skal ha funnet sted i Gjerdrum kommune fra 1990 til 1998.

Ifølge datteren var det ingen i hjelpeapparatet eller nærmiljøet som reagerte, selv om hun selv meldte fra om overgrep. - Til det var råskapen for usannsynlig, heter det i boka, som er basert på 26-åringens dagboknotater og ført i pennen av Anne-Britt Harsem.

- Som barn er man 100 prosent prisgitt de omsorgspersoner man har, og jeg blir opprørt over den urettferdigheten hun ble utsatt for, sier Harsem til Dagbladet.

Fylkesmannen i Oslo og Akershus har påpekt flere feil i saksbehandlingen hos barnevernet, blant annet en bortkommet bekymringsmelding. Ordfører i Gjerdrum, Anders Østensen, går langt i å erkjenne at det er begått feil mot kvinnen.

- Hvis det er slik som hun beskriver, er det utrolig trist og tragisk. Da har vi ikke hatt et barnevern som fungerte som det skulle på denne tiden, og det må vi i så fall beklage, men utfallet av straffesaken vet vi jo ikke ennå, sier han til VG. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere