RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvdal-foreldrene fratatt foreldreansvaret

Hamar (NTB): Foreldreparet som i fjor ble dømt til fengsel for grove, seksuelle overgrep mot sine to barn i Alvdal, ble denne uken fradømt foreldreansvaret.

- Dommen er fullt ut i tråd med det vi nedla påstand om. Resultatet er sammenfallende med vårt syn, sier guttens bistandsadvokat Odd Henning Svalheim til Adresseavisen.

Mens faren til de to barna ble dømt til fengsel i sju år, ble moren idømt fem og et halvt års fengsel. Begge de to 48-åringene har hele tiden nektet for medvirkning til overgrep.

De ble fratatt omsorgen for sine to barn da de bodde i Alvdal i 2005. Mens datteren er myndig, har foreldrene ønsket å beholde foreldreansvaret for sønnen. Foreldreansvaret innebærer både en plikt for foreldrene til å dra omsorg for barnet og en rett til å bestemme på dets vegne i personlige forhold av ulik art.

Gutten har tidligere fortalt til Adresseavisen at han mener foreldrene er uegnet til å ha ansvar for ham, og at han ønsker å gå videre med livet sitt. Foreldrene ble fratatt foreldreansvaret for sønnen av Fylkesnemnda for barnevern og sosiale saker i Hedmark og Oppland i vinter, men bestemte seg for å gå rettens vei for å få opphevet vedtaket.

Det er ikke kjent om foreldrene kommer til å anke den ferske dommen fra Hedemarken tingrett. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere