RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Alvdal-moren dømt til 14 års forvaring

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Trine Andersen): Eidsivating lagmannsrett har dømt Alvdal-moren (49) til forvaring i 14 år og en måned. Minstetiden settes til åtte år og en måned.

Kvinnen nådde ikke fram med anken over dommen fra Nedre Romerike tingrett, der hun ble den første kvinne i Norge som ble dømt til forvaring i en sedelighetssak. Hun er i lagmannsretten dømt for seksuelle overgrep mot sin eldste datter (28). Overgrepene skjedde da familien bodde i Gjerdrum i Akershus fra 1990 til 1998, det vil si fra jenta var fem år gammel.

Straffen fagdommerne har kommet fram til er enda strengere enn nivået statsadvokat Inga Bejer Engh la seg på i sin prosedyre. Der la hun ned påstand om forvaring i drøyt 13 år, og en minstetid på drøyt sju år.

Eidsivating lagmannsrett dømte torsdag også kvinnens tidligere ektefelle til sju års fengsel for seksuelle overgrep og vold mot stedatteren mens familien bodde på Gjerdrum.

Som i Alvdal-saken avviste den nå 49 år gamle moren alle anklager i Gjerdrum-saken. Også hennes 50 år gamle tidligere ektefelle nektet straffskyld da saken startet i lagmannsretten. Han var ikke tiltalt i Alvdal-saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere